Acasă Sport Max Nicu se anunţă un jucător de bază pentru naţionala României

Max Nicu se anunţă un jucător de bază pentru naţionala României

Mijlocaşul Herthei s-a remarcat din nou în partida cu Leverkusen şi dă semne că ar putea deveni jucător de bază în naţionala României.

Maximilian Nicu, mijlocaşul german de origine română al echipei Hertha Berlin, a fost din nou util liderei la zi în Bundesliga, în etapa a 24-a. Hertha s-a impus pe teren propriu cu 1-0 în faţa formaţiei Bayer Leverkusen, iar Nicu a dat pasa decisivă la golul marcat de Voronin în minutul 50. Mijlocaşul aflat în vederile selecţionerului Victor Piţurcă a rămas pe teren până în ultimul minut al partidei. Nicu are şanse să joace în meciurile României cu Serbia şi Austria din preliminariile CM 2010 dacă va primi cetăţenia română în următoarele zece zile. Hertha continuă să păstreze un avans de patru puncte faţă de a doua clasată, Bayern München. Gruparea bavareză a continuat seria evoluţiilor bune din ultimul timp şi s-a impus clar, cu 3-0, pe terenul lui VfL Bochum. Au marcat Ze Roberto (‘32), Lahm (‘60) şi Demichelis (‘90). La Bayern au lipsit şi la această partidă doi jucători foarte importanţi, Franck Ribery şi Luca Toni, ambii fiind accidentaţi.

Locul al treilea în clasament este ocupat de WfL Wolfsburg, care s-a impus vineri, pe teren propriu, cu 4-3, în faţa lui Schalke 04. „Alb-verzii" au acelaşi număr de puncte ca şi Bayern, 45.

„Schijă" a jucat 45 de minute

 

În altă partidă din runda a 24-a, FC Köln, echipa la care este legitimat şi atacantul român Sergiu Radu, a pierdut pe teren propriu, cu 4-2, partida cu Borussia Monchengladbach (Brecko ‘64, ‘82/Bradley ‘25, ‘87- penalti, Matmour ‘44, Friend ‘67). Radu a început ca rezervă şi a fost introdus pe teren în minutul 46. Cu „Schijă" pe teren, Köln a marcat de două ori, dar reuşitele lui Brecko s-au dovedit până la urmă inutile. După această înfrângere, Köln ocupă locul al 11-lea în clasament.

Echipa lui Vlad Munteanu, Arminia Bielefeld, s-a impus cu 1-0 în deplasarea de la Karlsruhe, prin golul marcat de Janjic în minutul 86. Munteanu a stat pe banca de rezerve pe toată durata întâlnirii. Bielefeld a urcat pe poziţia a 14-a.

Exit mobile version