16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSchimbarea la faţă a pandurilor

Schimbarea la faţă a pandurilor

Liga I

Unirea Urziceni – Pandurii Târgu Jiu

Stadion „Unirea“, astăzi, ora 19.00

Formaţii probabile:

Unirea: Arlauskis – E. Nicu, Galamaz, Bruno Fernandes, Bordeanu – Pădureţu, Burns, Brandan, Frunză – Bălan, Dănălache. Antrenor: Dan Petrescu.

Pandurii: Mingote – Popete, Rus, Chibulcutean, Cardoso – Ghindeanu, Stângă, Stancu, Hidişan – Vasilache – Al. Piţurcă. Antrenor: Sorin Cîrţu.

Vor arbitra: Robert Dumitru – Marcel Savaniu şi Eduard Ungureanu.

Consideraţi inutili în prezent pentru echipă, Păcurar şi Ilie Iordache au fost scoşi din lot de Sorin Cîrţu, locul acestora în teren putând fi luat de Ghindeanu, revenit după o perioadă destul de lungă de pauză, şi noua achiziţie Hidişan. Şi Stanca îi va ceda, cu siguranţă, locul între buturi lui Mingote, doar linia de patru fundaşi din jocul cu FC Timişoara rămânând neschimbată. „Am dat sancţiuni tehnice, iar la Urziceni mergem pe alt lot. Sancţiuni pecuniare nu am dat. N-am avut nici un meci uşor, toate au fost grele şi toate vor fi dificile. Programul acesta îl ştiam de când am venit, dar sper să o scoatem la capăt. Caracterele tari trec peste momentele dificile, nu stau şi plâng. Cei slabi plâng şi trăiesc în trecut. Lumea merge înainte, nu trebuie uitat trecutul, ci trebuie folosit (…) Şanse avem la toate meciurile. Cu oricine jucăm putem pune probleme. Şi la Urziceni avem şanse. Aş vrea să jucăm la fel ca şi cu Timişoara, au fost momente bune şi cu disciplina tactică. Am fost deficitari la execuţia tehnică, dar asta este posibilitatea jucătorului", a spus Cîrţu. Pandurii nu au reuşit să obţină nici un punct şi nici să marcheze vreun gol în precedentele două jocuri din retur cu Dinamo şi FC Timişoara, dar nici Unirea Urziceni nu a reuşit să câştige în 2009. „Sunt pe locul doi, nu mi se pare că sunt în criză. Acum şi Urziceniul trebuie să stea numai în faţă? Ce, este o surpriză dacă le iau faţa cei de la Dinamo, Rapid, CFR sau Steaua?", a adăugat „Sorinaccio".

Urziceni – teren inaccesibil

 

Cele două echipe s-au mai întâlnit în două rânduri la Urziceni şi de fiecare dată Unirea s-a impus la limită, scor 1-0. Clasată pe locul doi, Unirea porneşte favorită, dar Cîrţu mai are în palmares o victorie surprinzătoare împotriva lui Dan Petrescu la Urziceni, când era pe banca Daciei Mioveni. „Cu Urziceniul ne va fi destul de greu. Moralul echipei e cam zdruncinat acum, mai ales că n-am dat nici un gol. Venim după două meciuri în care am pierdut şi va fi foarte greu. Îl cunosc pe Dan Petrescu pentru că mi-a fost antrenor, pregăteşte foarte bine fiecare meci, se bazează mult pe apărare şi se organizează bine. O să fie greu, dar nu imposibil. Eu şi anul trecut am câştigat acolo cu Mioveniul, cu 2-0, când nimeni nu ne dădea nici o şansă. Deci surprize din acestea pot fi", a spus Stanca.

 

Misiune imposibilă în Cupă

 

Ghinionul nu l-a ocolit pe Sorin Cîrţu nici în Cupa României, sorţii aducându-i în faţă cel mai puternic adversar posibil, campioana şi deţinătoarea trofeului, CFR Cluj. „Aceasta a fost tragerea la sorţi şi nu avem de ce ne plânge. Jucăm cu una dintre cele mai bune echipe din România. Ne-am fi dorit să întâlnim din nou pe Dinamo, dar asta a fost situaţia. Vrem să-i asigurăm pe suporteri că mergem mai departe şi în Cupă, aşa cum i-am obişnuit în anii trecuţi. Echipa Pandurii va privi cu maximă seriozitate şi meciurile din Cupă, cum a făcut mereu de-a lungul timpului, şi avem ca obiectiv calificarea în semifinale şi în acest an", a declarat Marin Condescu.

 

Gorjenii vor să joace în Capitală

 

Pandurii le-au propus clujenilor ca jocul să se desfăşoare în Bucureşti, locaţie ce ar avantaja ambele formaţii, mai ales că între Cluj şi Târgu Jiu nu există stadion cu nocturnă. „Pentru ambele echipe ar fi avantajos. Ei vin cu avionul şi ajung într-o oră, iar noi, chiar dacă ajungem mai greu, după aceea avem meci programat în campionat cu Otopeni, la Ploieşti, şi putem rămâne în Bucureşti. Teoretic e cea mai bună soluţie, dar depinde acum şi de televiziunea care va transmite meciul. Programul este infernal în luna aprilie, când se vor juca meciuri duminică – miercuri, şi pentru noi ar fi bine să nu mai facem o deplasare în plus. Şi aşa jucătorii vor fi extrem de soliciaţi de meciuri şi de deplasări", a afirmat secretarul clubului, Băloi.

Cupa României

Sferturile de finală ale Cupei României programează partidele: Unirea Urziceni – FC Vaslui, FC Timişoara – Gloria Bistriţa, Dinamo – Rapid şi Pandurii – CFR Cluj. Jocurile se vor disputa pe 14, 15 şi 16 aprilie, într-o singură manşă, pe teren neutru, stabilit prin acordul scris al cluburilor şi comunicat FRF până la 23 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS