22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGigi Ciurea: Ştiinţa va câştiga cu 1-0

Gigi Ciurea: Ştiinţa va câştiga cu 1-0

Legat de meciul de duminică de la Constanţa, Gigi Ciurea (foto), fostul jucător al Universităţii şi al Farului, a afirmat că are o presimţire că oltenii vor câştiga cu 1-0, ca şi acum 14 ani, de când datează ultima victorie a Craiovei pe terenul „,marinarilor“.

 

– Ai jucat în partida de pe 20 mai 1995, atunci când oltenii au obţinut ultima victorie pe terenul Farului. Îţi mai aminteşti de acel meci?

– Cum să nu! Eu jucam pe atunci la Farul. Meciul la care vă referiţi, desfăşurat pe un teren greu, umed, pe vânt, se îndrepta spre un 0-0, dar cu vreo cinci minute înainte de final, Nicu Zamfir a recuperat un balon, i-a pasat lui Buia, Romică mai departe lui Gică Craioveanu, iar golgheterul Universităţii, după ce l-a driblat pe Marian Dinu, a marcat, 0-1. Cu un ochi plângeam, iar cu altul râdeam, cum se spune. De ce? Jucam la Farul, dar cu inima eram tot la Craiova.

– Mai ţii minte formaţia Craiovei?

– Antrenor era Piţurcă, iar la Universitatea au jucat fotbalişti precum Gică Craioveanu, Gabi Popescu, Cristescu, Stîngă (înlocuit cu Pigulea), Ungur, Mitriţă, Buia, Nicu Zamfir, Mogoşanu, Papură. În poartă a fost Arcanu. Ştiinţa trăgea la titlu atunci. Şi s-a clasat (ediţia 1994/1995) pe locul doi. Vorbind despre acel meci din mai 1995, aş vrea să spun că Silvian Cristescu are dreptate…

– Adică?

– Nu are rost să tot publicaţi statistici de genul că Universitatea n-a mai câştigat pe terenul Farului de 14 ani. Îi inhibă pe cei tineri!

 

Terenul de joc va fi probabil un „adversar“ dificil

 

– Cum vezi meciul de duminică de la Constanţa?

– Mi-aş dori foarte mult să câştige Universitatea. Şi cred că asta se va întâmpla. După două jocuri în care n-au obţinut victoria, a venit timpul ca şi oltenii să bată. Am o presimţire…

– Legată de meci?

– Da. Am o presimţire că Ştiinţa va câştiga cu 1-0! Dacă pierd la Constanţa, se cam duc şansele de a prinde o cupă europeană. Meciul va fi greu, iar terenul va fi probabil, ca şi în mai 1995, dificil. Şi la Constanţa plouă, aşa că e posibil ca ambele echipe să aibă de înfruntat un adversar neprevăzut, terenul de joc. Chiar dacă „marinarii" lui Ion Marin nu au plecat cu nici un punct din Giuleşti, ei nu au jucat rău cu Rapid în etapa trecută.

– Eşti şomer de mai bine de o săptămână. De ce ai fost demis de la Chimia?

– Este un subiect despre care, deocamdată, nu vreau să vorbesc. No comment!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS