22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Investiţie masivă în stadioane
Autorităţile franceze sunt dispuse să investească peste 100 de milioane de euro în modernizarea stadioanelor pentru a putea candida la organizarea Campionatului European din 2016, a declarat Bernard Laporte, reprezentantul Ministerului Sportului. „Suntem pregătiţi să oferim 100 de milioane de euro pentru stadioane, ceea ce demonstrează că guvernul susţine această candidatură. Trebuie să organizăm un eveniment atât de important în Franţa pentru ca ţara noastră să strălucească în lume“, a spus Laporte. Franţa a mai găzduit Campionatul European din 1984 şi Campionatul Mondial din 1998, reuşind să câştige ambele turnee. Ţara a candidat şi la organizarea Jocurilor Olimpice din 2012, dar a pierdut în favoarea Londrei. Pentru organizarea Euro 2016 şi-au mai depus candidatura Italia şi Suedia alături de Norvegia. Ţara Galilor şi Scoţia au renunţat la candidatura comună pentru că ar fi costat prea mult organizarea unui turneu cu 24 de echipe.
Ionuţ NICA

Loncarevic, demis după câteva ore
Oficialii lui Dinamo Zagreb au anunţat, joi seară, că Krunoslav Jurcic este noul antrenor al echipei, deşi în cursul aceleiaşi zile, alt tehnician, Ilija Loncarevic, fusese instalat pe banca tehnică a campioanei en-titre din prima ligă croată. Anunţul a fost făcut de preşedintele Mirko Barisic. Joi dimineaţă, conducerea grupării din Zagreb îl numise în funcţie pe Ilija Loncarevic pe banca tehnică a campioanei en-titre, înlocuindu-l pe Marijan Vlak. Acestuia din urmă i s-a imputat că a pierdut derbiul cu Hajduk Split la sfârşitul lunii februarie. Formaţia din capitala Croaţiei este în prezent pe poziţia secundă în campionat, acumulând 42 de puncte după 20 de etape. Liderul Hajduk are 44 de puncte.
Ionuţ NICA

Bilbao vrea finala Cupei la Madrid
Conducerea clubului Athletic Bilbao, care va întâlni pe Barcelona în ultimul act al Cupei Spaniei, ar dori ca finala competiţiei, programată pe 13 mai, pe stadionul Mestallla, din Valencia, să se dispute pe Bernabeu, întrucât arena madrilenă are o capacitate mai mare. „Deşi nu avem încă nişte date oficiale, se pare că suporterii noştri au solicitat deja în jur de 17.000 de bilete. Va trebui să gestionăm foarte bine această situaţie“, a spus ieri preşedintele lui Athletic, Fernando Garcia Macu. Mai mult, şi mijlocaşul lui FC Barcelona, Andres Iniesta, agreează ideea înaintată de conducătorul formaţiei din Bilbao: „Cred că Bernabeu ar fi o soluţie mai bună, în condiţiile în care mai mulţi suporteri vor avea acces la meci“. Arena „Mestalla“ din Valencia are o capacitate de 55.000 de locuri, iar Santiago Bernabeu poate găzdui 80.000 de spectatori. Athletic Bilbao a ajuns în finala Cupei Spaniei după ce a eliminat în semifinale pe FC Sevilla, în timp ce Barcelona a trecut de Mallorca.
Ionuţ NICA

Rădoi, eliminat în meciul cu Al Shahab
Jucătorul român Mirel Rădoi a fost eliminat în minutul 89, pentru cumul de cartonaşe galbene, în meciul pe care formaţia sa, Al Hilal, l-a terminat la egalitate, în deplasare, scor 1-1, în compania echipei Al Shabab, în etapa a 19-a a campionatului Arabiei Saudite. Gazdele au deschis scorul în minutul 90, prin Muaath, însă fosta formaţie a antrenorului Cosmin Olăroiu, care a fost condusă de pe bancă de Cătălin Necula, a egalat un minut mai târziu graţie reuşitei atacantului Al-Qahtani. Al Hilal, la care Rădoi a jucat titular, a irosit un penalti în minutul 18, prin suedezul Wilhemsson. Finalul meciului a fost marcat de incidente între oficialii celor două echipe, dar şi între suporteri. În urma acestui rezultat, fosta grupare a lui Cosmin Olăroiu a cedat primul loc în clasament rivalei Al-Ittihad, care, tot în etapa a 19-a, a trecut cu scorul de 2-0 de echipa pregătită de Ioan Andone, Al-Ittifaq. Cosmin Olăroiu a fost demis din funcţia de antrenor al celor de la Al-Hilal după finala Cupei „Coroanei Prinţului“, câştigată în faţa celor de la Al-Shabab pe motiv că s-a luat la harţă cu poliţiştii, şi-a aruncat tricoul pe care era poza prinţului moştenitor şi nu a participat la festivitatea de premiere.
Daniel BISTRICEANU

Real Madrid luptă pe două fronturi
Antrenorul formaţiei Real Madrid, Juande Ramos, a declarat că echipa sa va avea două meciuri foarte dificile în următoarele zile, cu Atletico, în Primera Division, şi cu FC Liverpool, în Liga Campionilor, adăugând că „galacticii“ vor lupta „până la ultima picătură de sânge“ pentru a se impune. „Întâlnirea de sâmbătă, cu Atletico, este foarte importantă pentru suporterii noştri. Ne aşteaptă un joc deosebit de greu pentru că adversarul nostru are unul dintre cele mai bune atacuri din lume. Forlan, Aguero sau Simao sunt fotbalişti de clasă. Acest aspect nu trebuie să ne surprindă, însă talentul este un lucru pe care nu îl poţi controla dinainte“, a spus fostul antrenor al lui FC Sevilla şi Tottenham. Ramos a vorbit şi despre returul cu FC Liverpool, din optimile Ligii Campionilor: „Partida de marţi va fi o adevărată finală pentru noi. Suntem obligaţi să mergem pe Anfield şi să câştigăm. Este foarte important ca jucătorii mei să rămână la fel de concentraţi pe întreaga durată a întâlnirii. Vom lupta până la ultima picătură de sânge atât pentru Liga Campionilor, cât şi pentru campionat“. Real Madrid va primi sâmbătă vizita concitadinei Atletico, în derbiul etapei a 26-a din Primera Division. Trei zile mai târziu, „galacticii“ vor înfrunta, în deplasare, pe FC Liverpool, în manşa secundă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor. În meciul tur, „cormoranii“ s-au impus pe „Santiago Bernabeu“ cu 1-0.
Daniel BISTRICEANU

Emmanuel Adebayor, indisponibil cu AS Roma
Conform tehnicianului francez al formaţiei engleze Arsenal Londra, Arsene Wenger, atacantul togolez Emmanuel Adebayor nu va fi refăcut pentru partida de miercuri, cu AS Roma, din manşa secundă a optimilor Ligii Campionilor. Antrenorul „tunarilor“ speră însă ca Walcott, Eduardo, Gallas şi Toure să fie apţi de joc pentru acest meci. Internaţionalul togolez, care are 24 de ani, a ratat şi întâlnirea din tur, ca urmare a unor probleme musculare. „Adebayor nu va putea fi refăcut în mod sigur până la confruntarea cu echipa italiană. Totuşi, sper ca până la ora meciului să îi am la dispoziţie pe Walcott, Eduardo, Gallas şi Toure. Vom vedea ce se va întâmpla în următoarele zile, însă în privinţa ultimilor doi sunt mai puţin optimist“, a spus tehnicianul francez. Arsenal, care duminică va juca în sferturile Cupei Angliei contra lui Burnley, va întâlni miercuri, în deplasare, pe AS Roma, în manşa secundă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor. În partida de pe „Emirates“, formaţia antrenată de Arsene Wenger s-a impus cu 1-0.
Daniel BISTRICEANU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS