16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRoss Brawn, noul patron al echipei Honda

Ross Brawn, noul patron al echipei Honda

Constructorul japonez de automobile Honda Motor a anunţat că a vândut echipa de Formula 1 directorului acesteia, inginerul britanic Ross Brawn. „Ca urmare a acestei vânzări, proprietatea echipei îi revine domnului Brawn, care intenţionează să facă totul pentru ca team-ul să concureze în acest an în CM de Formula 1“, se arată într-un comunicat al constructorului Honda, care nu a dezvăluit valoarea tranzacţiei.
Ross Brawn, care are 54 de ani, s-a alăturat echipei Honda din 2007, după ce a lucrat anterior la Ferrari, Benetton, Jaguar şi Arrows. „Suntem foarte bucuroşi că i-am putut vinde echipa lui Ross Brawn, cu care am trăit provocările competiţiei în F1, şi îi suntem recunoscători pentru decizia sa“, a afirmat Hiroshi Oshima, responsabilul diviziei automobilism la Honda.
Britanicul Jenson Button şi brazilianul Rubens Barrichello, piloţii Honda în 2008, vor fi păstraţi în echipă de noul proprietar, Ross Brawn. „Experienţa lor vastă ne va fi indispensabilă pentru a câştiga timp ca să fim pregătiţi pentru prima cursă a sezonului“, a spus Brawn, care nu l-a angajat pe brazilianul Bruno Senna, nepotul lui Ayrton Senna. „Se pare că Brawn a vrut să meargă la sigur, pentru că este mai uşor să colaboreze cu Rubens Barrichello, cu care a muncit mult timp“, a spus Senna (25 de ani).
Honda şi-a anunţat, la 5 decembrie 2008, retragerea din F1, cauzată de criza economică mondială. În 2008, această echipă a terminat Campionatul Mondial pe locul nouă în clasamentul constructorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS