6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDuelul răniţilor în Bănie

Duelul răniţilor în Bănie

Ştiinţa şi Gloria Bistriţa au suferit eşecuri în primul meci al returului, iar sâmbătă încearcă să recupereze punctele pierdute în etapa trecută.

Universitatea Craiova nu îşi mai permite vreun pas greşit, pentru a nu se îndepărta de obiectivul propus în acest sezon, calificarea în cupele europene. Concentrată pe meciul cu Gloria Bistriţa, trupa lui Nicolo Napoli a decis să nu mai facă declaraţii de presă înaintea acestei partide. Italianul se confruntă cu câteva probleme de lot. În centrul defensivei, în locul suspendatului Mitchell, mai mult ca sigur va apărea Valerică Găman. Australianul Michael Baird este aproape recuperat, oficialii olteni anunţând că acesta va reveni însă pe gazon etapa viitoare, cu Farul. Pentru că şi camerunezul Njock mai are de stat pe tuşă, Napoli va trebui să alcătuiască o linie ofensivă din jucătorii disponibili, Dina, Tănasă şi Mihai Costea luptând pentru un loc de titular. De partea cealaltă, bistriţenii nu îi vor putea folosi la Craiova pe Mărginean, Miclăuş (ambii accidentaţi) şi Anca, învoit după ce soţia sa a născut.
Chiar dacă au pierdut, ca şi Craiova, în prima etapă a returului, ardelenii sunt optimişti, antrenorul Sabău declarând vineri, după ce a ajuns în Bănie: „Suntem pregătiţi să scoatem un rezultat bun, deşi Craiova are jucători care pot decide un meci. Am fi mulţumiţi să luăm măcar un punct. Situaţia noastră în clasament nu este foarte bună, totul depinde de cât de responsabili şi motivaţi sunt jucătorii mei. Sunt plătiţi destul de bine şi trebuie să dea mai mult pentru această echipă“. În ceea ce-i priveşte pe juveţi, eşecul Ştiinţei în Copou i-a marcat pe jucători, dar şi pe finanţatorul Adrian Mititelu. „Nu putem să ne mai considerăm favoriţi. Cum să fim favoriţi când jucăm cu echipe cu apa până la gât? Bistriţa vine după o înfrângere acasă, are probleme mari în privinţa menţinerii pe prima scenă şi cel mai uşor este să joci în deplasare“, a spus patronul Universităţii, după eşecul de la Iaşi. În plus, Mititelu a încercat să ghicească şi cum vor juca ardelenii sâmbătă: „Or să vină să stea la cutie şi eventual să scape pe contraatac. Este un meci foarte greu. Important e ca jucătorii Craiovei să nu mai aibă ghinionul pe care l-au avut la Iaşi“.

Statistica, de partea Bistriţei

În meciurile directe, Gloria Bistriţa devansează Ştiinţa, ardelenii având 16 victorii, faţă de 13 ale oltenilor. Şase partide s-au încheiat la egalitate, iar golaverajul este, de asemenea, în favoarea oaspeţilor de sâmbătă ai Craiovei, 49-48. Ştiinţa nu a mai trecut de Bistriţa pe „Ion Oblemenco“ de şase ani, ultima victorie a alb-albaştrilor înregistrându-se pe 22 august 2003, scor 3-0 (goluri Njock – două şi Badea). În ultimele trei dispute din deplasare, Gloria a remizat de două ori (1-1) şi s-a impus o dată, 2-1 (pe „Lia Manoliu“). Ultimul egal s-a consemnat pe 5 aprilie 2008, într-un meci fără spectatori desfăşurat pe stadionul „Extensiv“. Craiova a învins-o pe Gloria în sezonul 2007-2008, scor 1-0, gol Wobay, dar pe terenul formaţiei ardelene. În tur, la Bistriţa, ardelenii au câştigat cu 2-0, marcatori fiind Coroian şi Mitchell (autogol).
Anunţat titular la Gloria, atacantul Dorel Zaharia a înscris cinci goluri în poarta lui Bornescu în ultimele sezoane, ex-stelistul „răpindu-le“ craiovenilor nouă puncte.

Liga I

„U“ Craiova – Gloria Bistriţa
Stadion „Ion Oblemenco“, sâmbătă, ora 20.30 (GSP TV)
„U“ Craiova: Bornescu – Dănănae, V. Găman, Stoica, Rose – Prepeliţă, Dilevski, Şoavă – Wobay, Dina, Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.
Gloria: Tătăruşanu – Frăsinescu, Ciucă, J. Pedro, Velcovici – C. Petre, Nalaţi, Sânmărtean, Hora – Coroian, Zaharia. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.
Vor arbitra: V. Berbecaru – Fl. Ungureanu şi B. Velicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII