10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportConcurs de karate modern, în Bănie

Concurs de karate modern, în Bănie

Sala Sporturilor din Craiova va găzdui în acest weekend finala Campionatului Naţional de karate modern. Competiţia va aduna la start aproximativ 200 de sportivi, legitimaţi la 30 de cluburi din ţară. Se va concura la trei-patru categorii de vârstă: minicadeţi, cadeţi, juniori şi seniori, iar Craiova va fi reprezentată de 25 de karateka de la LPS „Petrache Trişcu“ şi CS Bushi.
Antrenorul Geri Mitroi a spus că obiectivul craiovenilor este obţinerea cât mai multor medalii. „Suntem gazde şi ne dorim o clasare onorabilă. Vrem cât mai multe medalii şi avem şanse la categoriile de vârstă mai mici. La seniori, acolo unde avem patru sportivi, este mai greu“.
Oltenia va mai fi reprezentată de sportivi din oraşele Râmnicu Vâlcea, favoriţi la medalii în competiţia seniorilor, şi Caracal. Concursul va fi supervizat de doi oficiali ai Federaţiei Române de Karate Tradiţional, preşedintele Adrian Popescu Săcele (7 DAN Karate Shotokan) şi antrenorul federal Adrian Ghinea (6 DAN). Sâmbătă, de la ora 15.00, este programat concursul de kata, iar duminică, de la ora 9.00, debutează competiţia de kumite. Antrenorul Geri Mitroi invită craiovenii la această finală: „Craiovenii pot vedea componenţii loturilor naţionale, iar la seniori pot admira adevărata măiestrie sportivă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS