10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDietmar Constantini, noul selecţioner al Austriei

Dietmar Constantini, noul selecţioner al Austriei

Federaţia Austriacă de Fotbal a anunţat că tehnicianul Dietmar Constantini este noul selecţioner al echipei naţionale, iar secund va fi antrenorul formaţiei de tineret, Manfred Zsak.
Funcţia de selecţioner a Austriei era vacantă după ce cehul Karel Bruckner şi-a reziliat contractul, la fel ca şi secundul acestuia, Jan Kocian. Bruckner şi-a reziliat, pe cale amiabilă, contractul cu reprezentativa Austriei, echipă pe care naţionala României o va întâlni pe 2 aprilie, la Klagenfurt, în preliminariile Campionatului Mondial din 2010. Fostul selecţioner al Cehiei a preluat echipa Austriei după Euro 2008 şi a debutat în Grupa a 7-a preliminară cu o victorie în faţa Franţei, 3-1 pe teren propriu, după care au urmat două înfrângeri, 0-2 în Lituania şi 1-3 cu Serbia acasă, şi un rezultat de egalitate, 1-1, în Insulele Feroe.
Asistentul noului selecţioner Dietmar Constantini, Manfred Zsak, va fi înlocuit la naţionala de tineret de Andreas Herzog, un fost colaborator al lui Bruckner. Constantini are 53 de ani şi forul austriac se declară mulţumit că a reuşit numirea unui nou selecţioner într-un timp scurt. Tehnicianul a pregătit în carieră echipe precum Austria Viena, LASK Linz şi Mainz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS