10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim a pierdut la Ljubljana

Oltchim a pierdut la Ljubljana

Liga Campionilor

Krim – Oltchim 35-34
Sala „Zavos Tivoli Emota“, spectatori: 2.000.
Krim: Stefanisin, Pandzic – Golubic (3 goluri), Vergheliuk-Strile (3), Mörtel (7), Cerar (4), Bodnieva (2), Lekic (9), Damjanovic (3), Zrnec, Oder (4). Antrenor: Marta Bon.
Oltchim: Huţupan, Tolnai – Elisei (9), Lecuşanu, Luca (4), Maier (6), Manea (4), Fiera (4), Szucs, Puşcaşu (2), Pidpalova (3), Gatzel (2). Antrenor: Radu Voina.
Au arbitrat: Kim Andersen – Per Morten Sodal (Norvegia).
Observator EHF: Mona Forstrom (Finlanda).

 

Campioana României şi-a complicat situaţia în lupta pentru accederea în semifinale şi stă la mâna rezultatelor.

Oltchim Râmnicu Vâlcea s-a deplasat la Ljubljana pentru meciul cu Krim cu gândul de a rezolva problema calificării în semifinalele Ligii Campionilor. Un succes şi chiar un rezultat de egalitate le asigurau oltencelor prezenţa în „careul de aşi“, dar gazdele au demonstrat încă din debut că nu sunt victime sigure. Campioanele Sloveniei şi-au luat tare adversarele şi au condus în permanenţă pe parcursul primei reprize, chiar şi la diferenţă de cinci goluri: 17-12 în minutul 27. Oltchim a ratat exasperant şi a rămas în joc graţie evoluţiei excelente a Valentinei Elisei, care a punctat de opt ori în primele 30 de minute. Finalul primei reprize le-a aparţinut elevelor lui Radu Voina, care au marcat de trei ori consecutiv, şi la pauză aveau de recuperat un handicap de doar două goluri, 17-15.
Oltencele au început excelent mitanul secund, au egalat la şapte minute de la reluare şi apoi au condus în permanenţă la unu sau două goluri. Cu şapte minute înainte de final era 32-30 şi semifinalele se vedeau clar la Vâlcea. A urmat o nouă serie halucinantă de ratări ale elevelor lui Radu Voina, care aveau totuşi avantaj minim în minutul 58: 34-33. Pidpalova şi Gatzel au ratat cu nonşalanţă, slovenele au întors rezultatul după două aruncări de la şapte metri şi Adina Meiroşu a greşit cu puţin ţinta în chiar ultima secundă a întâlnirii. Krim s-a impus cu 35-34, rezultat care complică mult situaţia în grupa 2. Totuşi, dacă în runda viitoare Vâlcea câştigă la minimum două goluri contra lui Buducnost, iar Gyor ia două puncte din întâlnirea cu Krim de pe propriul teren, Oltchim este sigură de locul secund al clasamentului şi de accederea în penultimul act al Ligii Campionilor. În celălalt meci al grupei, Buducnost şi Gyor au terminat la egalitate la Podgorica, 26-26.

Neagu şi Vizitiu, vâlcence până în 2011

Campioana României a dat lovitura sâmbătă, reuşind să perfecteze contractele cu Patricia Vizitiu şi Cristina Nea- gu, handbaliste rămase libere de contract după despărţirea de Rulmentul Braşov. Ambele au semnat până în iunie 2011, deşi au mai avut oferte concrete de la Hypo Viena, Podravka Koprivnika şi Viborg. Neagu şi Vizitiu nu vor avea drept de joc în această ediţie a Ligii Campionilor, dar vor putea fi folosite în etapele care mai sunt de jucat din Liga Naţională.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU