16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMititelu: Am fost vânaţi!

Mititelu: Am fost vânaţi!

„Centralul“ meciului din Copou, Sorin Corpodean, i-a lăsat pe olteni în zece, eliminându-l uşor pe Josh Mitchell, fapt care a stârnit mânia oficialilor craioveni.

Universitatea a păşit pe terenul din Copou cu o invincibilitate în campionat din etapa a VII-a, atunci când a fost învinsă, acasă, pe „Extensiv“, 1-3, de FC Timişoara, şi cu gândul de a sparge „complexul Iaşi“, acolo unde oltenii nu au câştigat din martie 1985!
Meciul a început bine pentru olteni, clasa lor, superioară gazdelor, a fost destul de evidentă, doar că Gîngioveanu şi Florin Costea (de două ori) n-au avut inspiraţie şi astfel s-au irosit oportunităţile de a deschide scorul. Australienii Mitchell şi Rose au prins o zi slabă, ca să nu zicem mai mult, şi au creat unele probleme în sistemul defensiv al oltenilor. A urmat eliminarea lui Mitchell (două galbene), apreciată de specialişti ca fiind o eroare a arbitrului Sorin Corpodean (‘22). Oltenii n-au cedat, dar cei care au înscris au fost gazdele, prin fostul jucător al Universităţii, Cristi Bratu, 1-0 (‘56). Craiova a ieşit la joc, dar zeiţa Fortuna n-a fost şi de partea oltenilor vineri seară. Ei au ratat trei ocazii uriaşe de a egala, prin D. Stoica, V. Găman şi Fl. Costea, iar în prelungiri,  Tănasă a căzut în careu, dar Corpodean a lăsat jocul să curgă.

Napoli: Cred că am fi meritat cel puţin un punct

Nicolo Napoli, la conferinţa de presă, a răbufnit şi a criticat şi el arbitrajul lui Corpodean. „Deşi nu-mi place, trebuie să mă refer la arbitraj. Nu am făcut-o în tur, dar o voi face acum, pentru că e munca băieţilor la mijloc şi nu se poate aşa ceva.  Al doilea galben al lui Mitchell a fost acordat foarte uşor, iar Tănasă mi-a spus că a fost tras de mână în careu, la acea fază din prelungiri. Nu pot să zic că arbitrul a viciat rezultatul, însă, dacă jucam 11 contra 11, altul era meciul. Am avut foarte mult ghinion, bară în prima repriză, plus celelalte şanse din actul secund. Am ratat incredibil! Sunt mulţumit de cum s-au dăruit, nu e uşor să joci 60 de minute în inferioritate numerică. Eu cred că am fi meritat cel puţin un punct“, a spus Napoli.

Crăciunescu: Arbitrul a greşit la eliminarea lui Mitchell

„Al doilea cartonaş galben primit de Josh Mitchell este nejustificat, Sorin Corpodean nu are nici un fel de acoperire regulamentară pentru această decizie! Nu poţi să dai afară un jucător după o astfel de fază. În plus, am mai văzut nişte faulturi neacordate Craiovei în poziţii extrem de favorabile şi, de asemenea, un penalti clar la Tănasă, care a fost tras de tricou“, a declarat Ion Crăciunescu pentru site-ul www.craiovamaxima.ro.

Corpodean, marioneta cuplului Lupescu-Prunea?

După meci, finanţatorul Adrian Mititelu a acordat numeroase declaraţii, afirmând că meciul de la Iaşi a fost pierdut din cauza erorilor „centralului“ Sorin Corpodean. „Lucrurile sunt clare, am fost pândiţi, am fost vânaţi. A încercat arbitrul să pară echidistant, dar ne-a luat din elan în prima repriză. Corpodean este apropiat cuplului Lupescu-Prunea şi este imposibil să cred că prestaţia lui de azi (vineri – n.r.) a fost întâmplătoare. A fost un «maestru», un complice al echipei gazdă, nu un judecător. Probabil aşa vor fi multe din meciurile Craiovei de acum înainte! Ce să mai sper eu la cupele europene?! Nu poţi să te pui cu dorinţele lui Lupescu. Vom avea viaţă grea!“, a atacat Mititelu la „Fanatik Show“.
În direct la Telesport, Ionuţ Lupescu a comentat ironic acuzele lui Adrian Mititelu: „Sunt aberaţii, aştept lucruri concrete. Probabil că domnul Mititelu, când nu se ocupă cu stabilirea primelor pentru premierea altor echipe, găseşte timp pentru astfel de afirmaţii“. Fostul campion al Universităţii din 1991, Florin Prunea, un apropiat al grupării oltene, a declarat la rându-i: „Eu nu am nici o legătură cu arbitrajul. Îl sfătuiesc pe Mititelu să înceteze cu aceste declaraţii, altfel mă voi adresa comisiei. Eu datorez multe Craiovei, de ce să lupt împotriva lor? Am crezut că vrea să pună presiune pe arbitri, dar îl anunţ că eu nu am nimic cu arbitrajul“.

Balaci: Nu a vrut Dumnezeu să câştigăm

Prezent la meciul din Copou, Ilie Balaci a spus că Ştiinţa a făcut un meci bun, criticând însă şi el decizia de eliminare a lui Mitchell. „Nu a vrut Cel de Sus să câştigăm. Am avut ocazii nenumărate, am ratat minimum şase situaţii clare, în timp ce gazdele, după două şuturi, au reuşit să câştige?! Craiova a jucat foarte bine, a controlat jocul aproape în totalitate. Mă îndoiesc că Mitchell a faultat la faza la care a fost eliminat“, a spus Balaci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII