22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportExtenuaţi, dar învingători

Extenuaţi, dar învingători

Energia Rovinari            91
BCMUS Piteşti                83

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 800.
Energia: Green (3 puncte), Troupe (14), Hafford (1), Darby (20), Jackson (24), Apostol (2), Golubovic, Ilie, B. Popescu (14), Dănilă, Voinescu (6), Trim (7). Antrenor: Theo Evans.
BCMUS: Iheadindu (19), Dumitru (10), Neguţ, Ziguli, Lawrence (25), Tudor, Razic (2), J. Elliot (6), Pantelic (7), Stefanovic (9), Fugua (5). Antrenor: Bojan Kusmuk.
Au arbitrat: M. Ciulin, M. Udrică, V. Constantinescu.

 

Energia Rovinari, cu „cinciul“ de bază în teren – B. Popescu, Trim, Darby, Jackson şi Troupe -, a început greoi jocul cu BCMUS Argeş Piteşti, reuşind primele puncte după aproape trei minute, prin Darby, de la linia de libere. Gorjenii au impus un ritm lent partidei, pentru a-şi conserva energia, au dominat lupta sub panou prin Popescu şi Trim şi s-au distanţat treptat pe tabelă, încheind primul sfert cu zece puncte avantaj, 24-14.
Dacă, în primele zece minute, nici una dintre echipe nu a reuşit să marcheze de la trei puncte, în sfertul doi, jucătorii s-au dezlănţuit din spatele semicercului. Voinescu şi Troupe şi-au trecut în cont câte două aruncări, iar piteştenii au replicat prin Lawrence şi Dumitru. Energia a intrat la pauză cu un avantaj de 14 puncte, 45-31, pe care l-a majorat imediat după reluare la 17 puncte, când Troupe a scuturat din nou plasa din spatele semicercului.
Jocul părea la discreţia elevilor lui Theo Evans, dar echipa lui Bojan Kusmuk a revenit şi s-a apropiat la două puncte, 72-70, când mai erau cinci minute de joc. Situaţia a devenit dramatică atunci când Popescu a fost descalificat, însă Apostol, răcit, i-a luat locul cu succes. „Am avut momente dificile pe final de meci, însă am avut noroc de faze create de Jackson, Apostol şi Darby şi, cu ajutorul fanilor, ne-am impus“, a rezumat Evans ultimele minute ale partidei.

Evans, fericit

Antrenorul Theo Evans s-a declarat mulţumit că echipa sa a câştigat la o diferenţă care să-i asigure un avantaj la finalul sezonului regulat faţă de BCMUS Argeş Piteşti, în ciuda oboselii acumulate în ultimul timp. „Această partidă era foarte importantă pentru noi. Piteştiul era în urma noastră la un punct şi, dacă ne-ar fi învins, ar fi trecut înaintea noastră. Acum avem o victorie în plus faţă de ei şi avantajul punctelor marcate. Ei au bătut la cinci puncte, iar noi, la opt. Foarte mulţi jucători sunt extenuaţi după călătoria de la Timişoara, alţii sunt gripaţi, cum este cazul lui Apostol. Sunt fericit că am câştigat, însă a fost un meci urât, cu suişuri şi coborâşuri“, a spus Evans. Tehnicianul american crede că Energia nu mai poate rata calificarea în play-off, unde speră să ajungă de pe poziţia a cincea. „Am făcut un pas uriaş spre play-off. Am pus diferenţe de două victorii între noi şi Piteşti, arătăm foarte bine în clasament faţă de Otopeni, Piteşti şi, sperăm, Timişoara, dacă vom reuşi două victorii în deplasare. Sper să câştigăm trei meciuri în deplasare dacă vom arunca la fel cum am făcut-o acum, la Mediaş, Dinamo, Sibiu sau Cluj – una dintre aceste ultime două“, a mai afirmat Evans.

Kusmuk nu are coordonator

BCMUS Argeş Piteşti a acuzat lipsa unui coordonator de joc în ultimele minute ale jocului, când s-a făcut diferenţa, tehnicianul Bojan Kusmuk recunoscând superioritatea echipei din Rovinari. „De la începutul sezonului avem o mare problemă, lipsa unui fundaş adevărat. În momente din acestea cu finaluri strânse ai nevoie de minte limpede şi de controlul unui coordonator de joc. Când ne-am apropiat la două puncte, aveam nevoie de decizii corecte, dar nu am reuşit să fim deştepţi şi să terminăm învingători. Am întâlnit la Târgu Jiu o atmosferă foarte bună, aş vrea să felicit publicul şi echipa din Rovinari pentru jocul prestat. Pentru noi a fost foarte greu să învingem primind 91 de puncte. O victorie corectă a celor din Rovinari, care a avut procentaje mai bune ca ale noastre, în special la linia de aruncări libere, acolo unde noi am suferit“, a declarat Kusmuk.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS