14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Oltchim înfruntă pe Krim Ljubljana
Oltchim Râmnicu Vâlcea joacă sâmbătă, în deplasare, de la ora 18.45 (în direct la Sport.ro), cu Krim Ljubljana, meciul din etapa a treia a Ligii Campionilor Europeni la handbal feminin. Elevele lui Radu Voina şi Aurelian Roşca sunt pe primul loc al grupei 2 principale, cu două victorii şi o înfrângere, la egalitate de puncte (4) cu ETO Gyor, şi pot încheia calculele calificării în penultimul act al competiţiei în cazul în care nu vor pierde în capitala Sloveniei. În meciul din tur a fost 36-30 pentru Vâlcea, la primul meci pe banca tehnică pentru tehnicianul Radu Voina. La Krim Ljubljana a evoluat, timp de şase sezoane, portarul Oltchimului, Luminiţa Huţupan Dinu, perioadă în care a câştigat de două ori Liga Campionilor şi a jucat alte două finale. În cealaltă partidă a zilei, Buducnost Podgorica joacă pe propriul teren în faţa unguroaicelor de la ETO Gyor. Oltchim aşteaptă până luni un răspuns de la handbalistele Cristina Neagu şi Patricia Vizitiu, ambele libere de contract după despărţirea de Rulmentul Braşov.

Andi NICULESCU

 
Voleibaliştii, singurii care joacă acasă
Iubitorii sporturilor de sală din Craiova pot urmări în acest sfârşit de săptămână un singur meci în Sala Sporturilor, de volei masculin, între SCM-U Craiova şi CSU CSS Galaţi, joc din play-off-ul Diviziei A1, programat sâmbătă, de la ora 11.00. Restul echipelor din Bănie joacă toate sâmbătă în deplasare. Baschetbalistele de la SCM-CSSU se deplasează la Arad, unde vor înfrunta campioana en-titre ICIM, în runda a 20-a din Divizia A. Meci greu au şi voleibalistele de la SCM-U, elevele Puşei Dina, acestea urmând să întâlnească echipa de pe locul şase în Divizia A1, CSU Neumarkt Târgu Mureş, în cadrul etapei a 20-a. Echipa masculină de baschet SCM-U joacă în Capitală, de la ora 17.00, cu rivala de-o viaţă, Dinamo, în runda a 23-a din prima ligă. Jucătorii lui Paul Nicolae au învins în tur Dinamo şi vor să se impună şi în Capitală. În Divizia A de handbal masculin, seria D, CS Universitatea Craiova întâlneşte LPS Banatul Timişoara. Bănăţenii sunt în partea inferioară a clasamentului, iar elevii lui Paul Stuparu ar trebui să se impună fără probleme, pentru a se menţine în coasta liderului, HC Arad. Arădenii joacă tot sâmbătă acasă, cu HC Delignit Mehedinţi, cele două formaţii fiind despărţite în clasament de un singur punct.

Daniela MITROI

Gorjenii, virusaţi cu Dinamo
Echipa de handbal masculin Energia Pandurii Târgu Jiu întâlneşte sâmbătă, de la ora 11.00, în deplasare, pe Dinamo Bucureşti, joc din cadrul etapei a III-a a returului Ligii Naţionale. Echipa lui Vasile Stângă, neînvinsă în primele două etape, va avea o misiune dificilă în Sala „Lucian Grigorescu“, mai mulţi jucători având viroze respiratorii. „Nu suntem la capacitate maximă. Aproape toţi jucătorii tuşesc, dar sperăm ca până la ora meciului să fie valizi. Va fi foarte greu în aceste condiţii“, a spus Stângă. Cât despre adversari, el a precizat: „Dinamo este, aparent, o echipă abordabilă, însă are câţiva jucători-cheie care pot decide meciul. Analizându-i amănunţit, îţi dai seama că au nişte jucători care ştiu handbal şi te execută la prima greşeală. Îi au pe Bârză şi Dragomir, portari foarte buni, capabili să câştige jocul. La Dinamo mă tem de contraatac şi faza a doua, precum şi de portari. Cred că va fi un meci deschis oricărui rezultat“, a mai spus Vasile Stângă.

Cristi PEPTAN

Evans vrea victorie la scor
Energia Rovinari îşi poate consolida locul şase în clasamentul Diviziei A la baschet masculin dacă reuşeşte să învingă sâmbătă, de la ora 18.30, la Târgu Jiu, pe BC Argeş Piteşti, echipă aflată la un punct în spatele grupării gorjene. Americanul de pe banca tehnică a gorjenilor, Theo Evans, nu se mulţumeşte doar cu victoria, ci îşi doreşte ca diferenţa pe tabelă să fie de peste cinci puncte pentru a anula avantajul din tur, când BC Argeş a învins acasă cu 63-58. „Piteştiul a bătut în deplasare la Sibiu la 18 puncte şi acum a câştigat şi în cupă la Otopeni, chiar dacă nu s-a calificat. Ei joacă un baschet foarte bun şi sunt în spatele nostru în clasament. Ne dorim să câştigăm acest meci şi dorim să o facem la mai mult de cinci puncte pentru a avea avantaj faţă de ei şi în cazul unei egalităţi la puncte la finalul sezonului regulat“, a declarat Evans. Baschetbaliştii gorjeni pornesc favoriţi în acest meci pentru că au avantajul terenului propriu. „Cred că, jucând acasă, suntem favoriţi în acest meci, dar va fi foarte greu pentru ambele echipe. Va fi un meci foarte strâns“, a spus Evans.

Cristi PEPTAN

United Galaţi, un adversar de bătut
Divizionara A de futsal FC Craiova joacă sâmbătă, în deplasare, urmând să întâlnească formaţia United Galaţi, într-o partidă contând pentru etapa a şasea din play-off. Oltenii au nevoie de un succes la Galaţi pentru a mai urca în clasament, în prezent ocupând locul şase, cu şapte puncte. Nici gazdele nu stau mai bine, situându-se doar pe locul şapte, cu o singură victorie în cele patru meciuri disputate până acum în play-off. Celelalte partide din această rundă se dispută după următorul program: Clujana Cluj – City’us Târgu Mureş (sâmbătă), Olimpic 2003 Simeria – Concordia Chiajna (duminică). Derbiul între campioana ACS Odorheiu Secuiesc şi liderul la zi CIP Deva se va juca luni seară. În liga a II-a de futsal, seria nord, FC Drobeta Turnu Severin va juca duminică pe teren propriu, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor, cu Hidro-Team Piteşti, iar Gecorom Craiova va sta în această etapă, cu numărul 12.

Daniela MITROI

Ilie Marinescu a plecat dintre noi
Antrenorul emerit Ilie Marinescu, considerat întemeietorul şcolii craiovene de lupte, a trecut joi în lumea celor drepţi, la vârsta de 83 de ani. În cariera de antrenor, Ilie Marinescu, cetăţean de onoare al Băniei, a descoperit mulţi sportivi valoroşi, cel mai cunoscut fiind Gheorghe Berceanu, care a câştigat titlul de campion olimpic în 1972 (München), fiind şi vicecampion olimpic în 1976 (Montreal). Printre sportivii antrenaţi de Ilie Marinescu se mai numără: Constantin Buşoi, Ilie Popa, Ion Stoica, Dănuţ Anghel, Marcel Vlad, Ştefan Şerban. Dănuţ Anghel, director la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“, a spus vineri că Ilie Marinescu a plecat din viaţă fericit: „Acum două săptămâni ne-am adunat mai multe persoane la un restaurant să-l serbăm pe Ilie Marinescu, cum făceam în fiecare an de ziua de naştere a dumnealui. Probabil de emoţii şi de atâta bucurie, inima nu i-a mai rezistat şi a fost transportat imediat la spital. De atunci s-a luptat pentru viaţa lui, dar până la urmă a fost învins. Eu cred că a plecat din viaţă plin de bucurie, cu toţi cei dragi alături. A fost un mare om, care ne-a influenţat destinul tuturor celor care i-am fost elevi“. Slujba de înmormântare a antrenorului Ilie Marinescu are loc sâmbătă, 28 februarie, la ora 12.00, la Biserica „Postelnicu Fir“, iar înhumarea se va face la Cimitirul Nord.

Daniela MITROI

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS