12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu, în optimile Cupei UEFA

Lucescu, în optimile Cupei UEFA

Tehnicianul român a reuşit cu Şahtior să elimine în faza şaisprezecimilor pe Tottenham Hotspur, după ce a obţinut o remiză pe stadionul „White Hart Lane“ din Londra.

Şahtior Doneţk, echipa antrenată de Mircea Lucescu, a reuşit să se califice în optimile de finală ale Cupei UEFA, după ce a remizat, scor 1-1, la Londra, cu Tottenham Hotspur, în manşa a doua a şaisprezecimilor competiţiei. În tur, ucrainenii s-au impus cu 2-0.
Pe gazonul stadionului „White Hart Lane“, antrenorul gazdelor, Harry Redknapp, a introdus, surprinzător, un unsprezece de start din care au lipsit câţiva titulari, acesta dorind să-i menajeze pentru finala Cupei Ligii Angliei, programată duminică. Începutul de meci a aparţinut oaspeţilor, care au pus stăpânire pe mijlocul terenului şi şi-au creat o ocazie importantă, prin brazilianul William, al cărui şut a fost blocat de defensiva gazdelor. Fernandinho a avut şi el şansa să deschidă scorul în minutul 20, când şutul său la firul ierbii a fost respins de portarul Heurelho Gomes. A urmat intervenţia defectuoasă a jucătorului gazdelor, Gareth Bale, care l-a constrâns pe Gilberto să salveze un gol, respingând mingea de pe linia porţii. În dreptul englezilor, în prima repriză nu a fost consemnată nici o ocazie clară de gol.
În partea a doua, Tottenham şi-a revenit şi a reuşit să deschidă scorul, în minutul 55, prin Dos Santos, care a pătruns în careu şi a şutat imparabil la colţul lung. Hotspur mai avea nevoie în acel moment de un gol pentru a trimite meciul în prelungiri, iar Dos Santos a fost la un pas să realizeze „dubla“. În minutul 86, Şahtior, la care Răzvan Raţ a fost integralist, a reuşit golul egalării prin brazilianul Fernandinho, care l-a învins pe portarul gazdelor cu un şut din interiorul careului.

Tehnicianul român a acuzat lipsa de fairplay a gazdelor

La finalul partidei, Lucescu i-a acuzat pe jucătorii gazdelor de lipsă de fairplay şi susţine că aceştia au pus presiune pe arbitrul întâlnirii: „Fotbalul englez este cunoscut în lume pentru fairplay, dar jucătorii lui Tottenham, la acest meci, au încercat să pună presiune pe arbitru, ceea ce nu mi se pare normal“.
Antrenorul gazdelor, Harry Redknapp, a declarat, după meciul cu Şahtior, că nu în retur s-a pierdut calificarea, ci în partida disputată în Ucraina, în urmă cu o săptămână, când Tottenham a fost învinsă cu 2-0. „Consider că la Doneţk am pierdut calificarea, când am fost neatenţi în finalul partidei şi am primit două goluri. Altfel ar fi stat lucrurile în această seară dacă în tur am fi obţinut o remiză. În plus, ne-au lipsit şi câţiva jucători importanţi. Cu toate acestea, nu am fost atât de departe de calificare. Să nu uităm că la 1-0 am ratat o ocazie mare de gol şi mai erau de jucat 30 de minute. Acum trebuie să ne concentrăm pentru meciul cu Manchester şi pentru partidele din campionat. Îmi pare rău că i-am dezamăgit pe suporteri, care aşteptau să jucăm cel puţin o semifinală în Cupa UEFA“, a spus acesta.
În optimile de finală, formaţia antrenată de Mircea Lucescu va întâlni tot o echipă din fostul spaţiu al Uniunii Sovietice, ŢSKA Moscova, care a eliminat altă formaţie din Anglia, Aston Villa. Ruşii s-au impus cu 2-0 pe teren propriu în faţa britanicilor, după ce în partida tur remizaseră, scor 1-1. În manşa a doua, pentru ŢSKA au punctat Zirkov (‘61) şi Wagner Love (‘90).     

Rezultatele înregistrate în Cupa UEFA

Joi seară s-au jucat meciurile din manşa a doua a 16-imilor Cupei UEFA, care s-au încheiat cu următoarele rezultate: ŢSKA Moscova – Aston Villa 2-0 (Zirkov ‘61, Love ‘90); (în tur 1-1), Metalist  Harkov – Sampdoria 2-0 (Valyaev ‘30, Jaja ‘41);  (în tur 1-0), Hamburger SV – NEC Nijmegen 1-0 (Olic ‘9); (în tur 3-0), FC Twente Enschede – Olympique Marseille 0-1, 6-7 după penaltiuri (Arfa ‘24); (în tur 1-0), Wolfsburg – PSG 1-3 (Hasebe ‘63 / Luyindula ‘38-penalti, ‘74, Rothen ‘59); (în tur 0-2), Galatasaray – Bordeaux 4-3 (Turan ‘43, ‘65, Kewell ‘45, Sarioglu ‘88 / Bellion ‘1, Cavenaghi ‘74, Chamakh ‘76); (în tur 0-0), AC Milan – Werder Bremen 2-2 (Pirlo ‘26-penalti, Pato ‘33 / Pizarro ‘68, ‘78); (în tur 1-1), Ajax Amsterdam – Fiorentina 1-1 (Leonardo ‘88 / Gilardino ‘61); (în tur 1-0), Manchester City – FC Copenhaga 2-1 (Bellamy ‘73, ‘80 / Vingaard ‘90); (în tur 2-2), Standard Liege – Braga 1-1 (Mbokani ‘69 / Aguiar ‘88); (în tur 0-3), VfB Stuttgart – Zenit Sankt Petersburg 1-2 (Gebhart ‘80 / Semşov ‘43, Fayzulin ‘86); (în tur 1-2), Udinese – Lech Poznan 2-1 (Pepe ‘57, Di Natale ‘90 / Rengifo ‘12); (în tur 2-2), Saint Etienne – Olympiakos Pireu 2-1 (Payet ‘44, Ilan ‘57 / Gonzales ‘75); (în tur 3-1), Deportivo La Coruna – Aalborg BK 1-3 (Sergio ‘38 / Shelton ‘41, Johansson ‘44, Enevoldsen ‘45); (în tur 0-3), Tottenham – Şahtior Doneţk 1-1 (Dos Santos ‘55 / Fenandinho ‘86); (în tur 0-2), Valencia – Dinamo Kiev 2-2 (Marchena ‘44, Del Horno ‘53 / Kraveţ ‘34, ‘73); (în tur 1-1).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS