6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFiorentina, eliminată de Ajax

Fiorentina, eliminată de Ajax

Echipa „viola“ nu a obţinut decât o remiză pe „ArenA“, 1-1, iar „lăncierii“ s-au calificat în optimi graţie victoriei din tur, de la Florenţa.

Echipa la care evoluează atacantul român Adrian Mutu, AC Fiorentina, a ratat calificarea în optimile de finală ale Cupei UEFA, după ce a remizat joi, în deplasare, cu Ajax Amsterdam, scor 1-1, în manşa secundă a 16-imilor de finală. Gilardino a deschis scorul pentru italieni în minutul 61, fructificând o pasă a „Briliantului“, iar Leandro a egalat în minutul 88. În tur, olandezii s-au impus cu 1-0.
În întâlnirea de joi de pe „ArenA“, internaţionalul român a bifat prezenţa cu numărul 100 în tricoul echipei sale de club, Fiorentina, în toate competiţiile. Mutu a debutat la gruparea italiană pe 19 august 2006, iar până acum a bifat 78 de partide în campionat, 19 în cupele europene şi trei în Cupa Italiei. În aceste jocuri, Mutu a înscris 53 de goluri. La începutul lunii februarie, el a mai bifat o cifră rotundă, reuşind să marcheze golul cu numărul 100 pentru formaţii din Italia. Între timp a ajuns la reuşita cu numărul 105.
Fiorentina a anunţat pe 8 iulie 2006 că l-a achiziţionat pe Adrian Mutu de la Juventus în schimbul a opt milioane de euro. În primul său an la gruparea „viola“, pregătită de fostul său antrenor de la Parma, Cesare Prandelli, decarul echipei naţionale, a punctat de 16 ori în Serie A. Sezonul următor a fost însă şi mai bun pentru Mutu, care a înscris 17 goluri în Serie A, având un rol foarte important la calificarea Fiorentinei în grupele Ligii Campionilor.

Programul optimilor

În optimile de finală ale Cupei UEFA, Ajax Amsterdam va întâlni echipa franceză Olympique Marseille, în timp ce formaţia lui Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ, Şahtior Doneţk, va juca în compania grupării ŢSKA Moscova, iar echipa la care activează Florin Cernat şi Tiberiu Ghioane, Dinamo Kiev, se va confrunta cu Metalist Harkov.
Iată programul complet al partidelor din optimile celei de-a doua competiţii fotbalistice europene intercluburi: Werder Bremen – AS Saint-Etienne, ŢSKA Moscova – Şahtior Doneţk, Udinese – Zenit Sankt Petersburg, PSG – Braga, Dinamo Kiev – Metalist Harkov, Manchester City – Aalborg, Olympique Marseille –  Ajax Amsterdam, Hamburg – Galatasaray. Partidele tur se vor desfăşura pe 12 martie, iar manşele secunde vor avea loc pe 18/19 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII