24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAu cuvântul fotbaliştii!

Au cuvântul fotbaliştii!

Dinamo – Pandurii
Stadion „Dinamo“, duminică, ora 20.30.
Formaţii probabile:
Dinamo: Lobonţ – Homei, Tamaş, Moţi, Ze Diabate – Torje, N’Doye, Ad. Cristea, Mitea – Niculescu, M. Niculae. Antrenor: Mircea Rednic.
Pandurii: Stanca – Rusu, Rus, Chibulcutean, Cardoso – Stancu, Stângă, Vancea, Păcurar – Vasilache, Piţurcă. Antrenor: Sorin Cîrţu.

 

Războiul conducătorilor celor două cluburi, purtat pe la comisiile federale, se va muta pentru două ore în iarba din „Ştefan cel Mare“, acolo unde fotbaliştii trebuie să îşi satisfacă ambiţiile sportive, dar şi pe cele ale şefilor. 

Pandurii Târgu Jiu va deplasa la Bucureşti un lot de 20 de jucători, antrenorul Sorin Cîrţu convocându-i şi pe „mingicarii“ Luţu, Hidişan şi Iordache, cu toate că sunt în urmă cu pregătirea şi nu vor apărea în primul „unsprezece“. Cîrţu ştie că la un meci cu Dinamo determinarea este obligatorie pentru o echipă mică, aşa cum este Pandurii, formaţia lui Mircea Rednic fiind favorită în disputa cu oltenii. „Este un meci special, pentru un club ca Pandurii, când joci cu Dinamo. Dacă nu te duci cu determinare, eşti victimă sigură. Să vedem dacă nu vom fi prea copleşiţi de importanţa jocului şi de tensiunile care s-au creat în ultimul timp. Aici se dovedeşte caracterul unui jucător. Dinamo e favorită, pentru că are un lot valoros tehnico-tactic, e pe locul întâi, are un obiectiv puternic, dar care poate să creeze presiune asupra lor. Nu întotdeauna când se anunţă un asemenea obiectiv poţi să-l duci fără să ai probleme. Sunt favoriţi, dar nu câştigători dinainte“, a spus Cîrţu.
Gruparea gorjeană este neînvinsă în ultimele şase jocuri oficiale şi speră să continue această serie pozitivă pe terenul liderului, însă începutul întotdeauna este imprevizibil. „Vrem să continuăm seria din tur. Avem speranţe, indiferent cu cine jucăm, nu sunt aşa, nişte utopii, ci sunt bazate pe nişte realităţi. Contează foarte mult forma sportivă, starea de oboseală a jucătorilor după pregătire“, a punctat Cîrţu.

Cîrţu, singurul suspendat

Antrenorul Sorin Cîrţu îşi va ispăşi în „Ştefan cel Mare“ ultima etapă de suspendare şi va fi nevoit să-şi conducă echipa din loja oficială a stadionului, prin intermediul telefonului mobil. Cîrţu a fost eliminat la jocul cu CFR Cluj din tur şi suspendat trei etape, primele două fiind executate în prima parte a campionatului. „Sper să fie ultima dată când mai văd meciul din tribună. Asta nu depinde numai de mine, din păcate. Sunt reacţii obiective ale mele la adresa arbitrilor pentru că m-am considerat prejudiciat“, a afirmat „Sorinaccio“. Acesta nu a pierdut niciodată când a fost suspendat şi speră ca lucrurile să nu se schimbe.
Pandurii Târgu Jiu a câştigat ultimele partide disputate cu Dinamo, în 2008, reuşind o victorie în returul sezonului 2007-2008, scor 2-1, în „Ştefan cel Mare“, şi o remiză, 1-1, la Târgu Jiu. Cîrţu nu crede că pandurii vor repeta isprava din campionatul trecut, când au întors rezultatul în ultimele minute. „Un meci ca ăla din Groapă se mai întâmplă peste 25 de ani. Pandurii poate să câştige la Dinamo, dar nu în maniera aceea“, a mai afirmat Cîrţu.

2.000 de euro, prima la vedere

Jucătorii de la Pandurii Târgu Jiu vor încasa câte 2.000 de euro dacă vor obţine victoria pe terenul liderului Ligii I, conform Regulamentului de Ordine Interioară. Date fiind disputele din ultimul timp dintre conducătorii celor două cluburi, Pandurii Târgu Jiu şi Dinamo, este posibil ca această sumă să fie suplimentată de preşedintele Marin Condescu. „Nu am discutat cu conducerea. Preşedintele vine de obicei înaintea meciului să discute cu jucătorii. Poate a purtat discuţii în particular cu jucătorii, dar, la cât a fost de implicat în această dispută cu Dinamo, nu cred că a avut timp“, a afirmat Sorin Cîrţu. Tehnicianul crede că banii sunt motivanţi, însă, pe teren, până la urmă, valoarea va decide. „Şi stimulentul financiar poate să mobilizeze un jucător. Problema nu e cât ţi se promite, ci dacă poţi să îi obţii. Când îi ai e bine“, a încheiat Cîrţu.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS