17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Profesorii vor primi tichetele-cadou
În ciuda bugetului de austeritate al Ministerului Educaţiei atât de mult comentat, profesorii doljeni, cât şi personalul nedidactic şi auxiliar vor primi în acest an tichete-cadou. Valoarea tichetului este de 50 de lei, fiecare salariat din subordinea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj având dreptul la şase tichete pentru fiecare eveniment de peste an: de Paşte, Crăciun, prima zi de concediu a angajaţilor şcolilor, prima zi de şcoală, de Ziua Educaţiei şi de ziua de naştere a fiecărui angajat. Şi în prezent există consilii locale care nu au acordat tichetele-cadou cadrelor didactice pentru anul 2008.
„Vom încerca legal să obţinem tichetele-cadou restante profesorilor care nu le-au primit. Este un drept legal, pe care unele primării îl ignoră“, a menţionat Constantin Rada, preşedintele Uniunii Sindicatelor Independente din Învăţământ Dolj.
Ana DĂNESCU

Începe „Luna Curăţeniei“
„Luna Curăţeniei“ va demara la nivelul judeţului Gorj de la 1 martie. Primul cartier în care va începe curăţenia va fi Debarcader. La această acţiune vor participa angajaţii Serviciului de Gospodărire Comunală şi beneficiarii ajutorului social, care trebuie să presteze în folosul comunităţii. Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Târgu Jiu, spune că mizează şi pe participarea asociaţiilor de proprietari şi locatarilor de la case. „Avem personal necesar, avem toate utilajele, iar echipele primăriei merg deja pe teren pentru a anunţa cetăţenii de începerea acestei acţiuni“, a declarat Ionuţ Jilăveanu.
Acţiunile vizează desfiinţarea depozitelor necontrolate de gunoi, strângerea resturilor de pe străzi, toaletarea pomilor, arbuştior şi a gardului viu, repararea mobilierului stradal etc.
Alin ION  

Calafat – Vidin, exproprieri de un milion de lei
Exproprierile necesare pentru infrastructura feroviară de acces peste Dunăre la podul Calafat – Vidin vor costa circa un milion de lei, pentru o suprafaţă totală de teren de 63.198,15 mp aflată în proprietatea privată a unor persoane fizice, se arată
într-un proiect de act normativ al MTI.
Potrivit proiectului de act normativ, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi-a stabilit ca obiectiv strategic reabilitarea secţiunilor de cale ferată situate pe coridorul IV sau care converg cu acestea şi adaptarea acestora la condiţiile de execuţie şi exploatare stabilite.
NewsIn

„Salariu“ lunar pentru olimpici
Elevii care câştigă olimpiadele naţionale, indiferent de disciplină, ar putea primi lunar câte 75% din salariul minim brut pe economie, pe toată durata anului şcolar următor obţinerii distincţiei. Această propunere a fost inclusă într-un proiect de lege, iniţiat de senatorul PNL de Dolj, Mario Oprea.
Proiectul de lege prevede şi premierea elevilor care au obţinut locurile II şi III la olimpiadele naţionale, cu câte 50%, respectiv 25% din salariul minim pe economie, a precizat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, senatorul doljean.
Mario Ovidiu Oprea mai are o iniţiativă legislativă privind învăţământul care se referă la înfiinţarea unui program naţional de modernizare a terenurilor de sport din unităţile şcolare, cu finanţare 80% de la bugetul de stat şi 20% din iniţiative locale, private sau publice.
Adrian DINU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS