6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia, în Final Four

Energia, în Final Four

Cupa României

BC Elba Timişoara          84
Energia Rovinari             86
Sala „Constantin Jude“, spectatori: 1.000.
Elba: Markovic (26 puncte), Dzambic (15), Pesic (15), Tudosă (3), Popa, Velickovic (4), Vasojevic (6), Păltinişanu (10), Grubisic (5), Czmor, Codin. Antrenor: Dragan Petricevic.
Energia: Jackson (22), B. Popescu (20), Trim (19), Darby (17), Troupe (2), Hafford (6), Green, Voinescu, Apostol, Amărghioalei, Golubovic, Stroescu. Antrenor: Theo Evans.
Au arbitrat: G. Roceanu, M. Şerban, C. Stoica

Trupa lui Theo Evans a eliminat pe BC Elba Timişoara în sferturile de finală ale Cupei României şi s-a calificat la turneul final al competiţiei, alături de CSU Asesoft Ploieşti, CS Otopeni şi CSU Cuadripol Braşov.

Nou-promovată în elita baschetului românesc, Energia Rovinari a reuşit cea mai mare performanţă din istoria clubului, calificarea în Final Four-ul Cupei României, după ce a trecut de două formaţii cu pretenţii, CSU Atlassib Sibiu şi BC Elba Timişoara. Gruparea din Banat, condusă de Dragan Petricevic, pornea favorită în manşa retur, în ciuda celor şapte puncte avantaj luate de baschetbaliştii gorjeni la Târgu Jiu (84-77), având şi un ascendent moral asupra oltenilor după victoria, ce-i drept, cu cântec, din campionat, din urmă cu câteva zile.
Bogdan Popescu a schimbat pentru prima dată tabela în fieful timişorenilor, 0-2, însă „Leii din Banat“ au revenit şi au preluat conducerea, 13-9. Cinci puncte consecutive marcate de Jackson au readus Energia în avantaj, gorjenii reuşind să se impună în primul sfert, 23-17. Elba a revenit în teren şi a reuşit un sfert doi foarte bun, asigurându-şi la un moment dat şi zece puncte avans (40-30), însă la pauză s-a intrat cu 45-39, insuficient pentru calificare. Echilibrul s-a menţinut şi în cea de-a doua repriză, ambele formaţii succedându-se la conducere. Şapte puncte consecutive reuşite de Darby în finalul sfertului trei au fost suficiente pentru ca Energia să intre cu avantaj, 63-62, în actul decisiv, controlat în totalitate de oaspeţi. Antrenorul american al Energiei, Theo Evans, a folosit doar opt jucători, pe lângă „cinciul“ de bază, Popescu, Draby, Jackson, Trim şi Troupe, apelând numai la Voinescu, Green şi Hafford.

Turneul final, la Târgu Jiu?

Energia Rovinari a reuşit să întrerupă invincibilitatea timişorenilor pe teren propriu, „Leii din Banat“ nefiind învinşi acasă de mai bine de opt luni. „Timişoara e greu de bătut acasă. Dar în meciul de Cupă ne-am concentrat şi am fost motivaţi. Suntem singura echipă venită din divizia a doua care a ajuns în Final Four. Suntem şi singura formaţie care a învins Elba la Timişoara în acest sezon“, a punctat Evans.
Oficialii echipei din Rovinari fac demersuri pentru a găzdui la Târgu Jiu turneul final al Cupei României, oferind astfel o şansă în plus trupei lui Evans. Americanul şi-ar dori să evite un duel cu Asesoft Ploieşti în semifinale, dorind să joace împotriva campionilor cu trofeul pe masă. „Aş vrea orice echipă, în afară de Asesoft. Cu ei vreau să joc în finală şi să-i batem. Se fac demersuri ca acest turneu să se dispute la Târgu Jiu, iar atunci avem o şansă în plus. Avem o echipă care poate să învingă pe oricine aici“, a mai spus Evans.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS