9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCondescu a plătit, aşa că Dinamo - Pandurii se joacă

Condescu a plătit, aşa că Dinamo – Pandurii se joacă

Comisia pentru Sta-tutul Jucătorului (CSJ) a ridicat sancţiunile impuse clubului Pandurii după ce gruparea gorjeană a făcut dovada plăţii datoriei de 250.000 de euro către Dinamo, reprezentând prima rată din transferul lui Ilie Iordache.

Dinamo Bucureşti şi Pandurii Târgu Jiu se vor înfrunta şi pe teren duminică, de la ora 20.30, nu numai pe la comisiile federale şi prin presă. Gruparea gorjeană a plătit miercuri clubului Dinamo prima rată din transferul lui Ilie Iordache (foto), în valoare de 250.000 de euro, şi ieri CSJ i-a ridicat interdicţia de a efectua transferuri, precum şi neprogramarea în campionat. „Hotărârea e irevocabilă şi LPF a anunţat cluburile Pandurii şi Dinamo, precum şi Comisia Centrală a Arbitrilor că meciul se va disputa conform programării“, a anunţat secretarul general al pandurilor, Daniel Băloi.
Antrenorul Sorin Cîrţu anticipează că meciul va fi foarte tensionat după ultimele evenimente şi solicită Comisiei Centrale a Arbitrilor să delege arbitri de valoare. „Mi-aş fi dorit ca meciul să se desfăşoare în alte condiţii. Acum s-au creat multe tensiuni şi nu ştiu cine va putea face faţă. Arbitrul trebuie să strunească meciul. Este o partidă de risc mare şi am văzut că este foarte importantă din moment ce a fost pusă ultima a etapei, la o oră de audienţă maximă. Mă aştept ca şi CCA-ul să delege unii dintre cei mai buni arbitri“, a declarat Cîrţu.

„Iordache să arate că face banii!“

Ilie Iordache ar putea fi convocat în lotul echipei Pandurii pentru jocul cu Dinamo, deşi s-a pregătit foarte puţin sub comanda lui Cîrţu în ultimele două săptămâni. Mijlocaşul chiar ar putea evolua câteva minute în Ştefan cel Mare, acolo unde trebuie să arate că valoarea sa se ridică la nivelul preţului plătit de gorjeni. „Ilie Iordache ar putea fi în lot şi ar putea să şi joace pe final. Am avut o discuţie cu el în faţa tuturor şi i-am spus că-l reprimesc la echipă numai în ideea de a-l folosi. Dacă face atâţia bani, am mari pretenţii de la el. Să ne arate acum că face banii ăştia!“, a mai spus antrenorul Cîrţu. Unul dintre jucătorii achiziţionaţi în această iarnă, Ionuţ Luţu, ar putea rata debutul returului deoarece nu a primit cartea verde.

Condescu vrea 23 de puncte în retur

Preşedintele pandurilor, Marin Condescu, îşi doreşte ca echipa sa să plece neînvinsă din Ştefan cel Mare, în prima etapă a returului, chiar dacă Dinamo este liderul Ligii I. Condescu le cere jucătorilor săi să creadă în şansa lor, motivându-i şi cu o primă de 2.000 de euro. „Vreau o victorie sau cel puţin un egal. Nimeni nu este considerat câştigător nici la vârful clasamentului, nici la retrogradare. Anul trecut, aveam 15 puncte şi ne uitam lung la clasament. Toţi trebuie să creadă în şansa lor, noi credem în a noastră“, a declarat Condescu. Şeful formaţiei din Târgu Jiu şi-a făcut calculele pentru retur şi vrea cel puţin 23 de puncte. „Vrem cel puţin şapte victorii acasă şi două egaluri“, a încheiat Condescu. Pandurii Târgu Jiu i-a împrumutat la Minerul Motru pe Mugurel Dedu, Mădălin Popa şi Adi Popescu, în timp ce Daniel Orac va evolua până la vară la CSM Râmnicu Vâlcea, tot sub formă de împrumut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS