6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia nu a prins podiumul la Winter Cups

România nu a prins podiumul la Winter Cups

Echipa feminină de tenis de câmp Under 16 s-a clasat pe locul cinci în cadrul competiţiei desfăşurate în Franţa. Craioveanca Ingrid Radu a înregistrat trei victorii şi două înfrângeri.

Echipa feminină de tenis de câmp Under 16 a României, din care a făcut parte şi craioveanca Ingrid Radu, de la TC Triumf 2000, s-a clasat pe locul cinci la Winter Cups. Competiţia, care este un fel de Campionat European pe echipe, s-a desfăşurat la Rochin (Franţa) şi a adunat la start cele mai bune opt formaţii din Europa.
Sistemul de joc a fost gen tablou turneu individual. Favoritele unu şi doi au fost reprezentantele Ungariei şi Sloveniei, iar trei şi patru – echipele din Belarus şi Germania. Conform regulamentului, România nu putea juca în partea inferioară a tabloului, unde Slovenia era favorita numărul doi, întrucât cele două echipe jucaseră în aceeaşi grupă de calificare în Italia. În aceste condiţii, România a fost trasă la sorţi şi a înfruntat favorita principală, Ungaria, câştigătoarea de anul trecut a turneului.
Selecţionata noastră a pierdut meciul cu Ungaria cu 3-0, după rezultatele: Ingrid Radu – Timea Babos 1-6, 1-6; Sabina Lupu – Zsofia Miko 4-6, 6-3, 5-7; Ingrid Radu / Sabina Lupu – Timea Babos / Zsofia Miko 1-6, 1-6. Cele patru echipe care au pierdut primele confruntări, România, Belgia, Serbia şi Slovenia, au alcătuit un nou tablou. România a învins Belgia cu 3-0, după rezultatele: Ingrid Radu – Laura Bernard 6-3, 6-3; Sabina Lupu – Estelle Balan 6-4, 6-3; Ingrid Radu / Sabina Lupu – Laura / Tine Maertens 6-3, 6-2. Serbia a învins Slovenia cu 2-1 şi a luptat cu România pentru locurile cinci-şase. Româncele au câştigat cu 2-1: Ingrid Radu – Jovana Jaksic 6-7, 7-6, 4-6; Sabina Lupu – Natalija Kostic 6-3, apoi Kostic s-a retras. Meciul de dublu nu s-a mai jucat pentru că echipa Serbiei a avut două jucătoare accidentate, România câştigând întâlnirea. Clasamentul final a fost: 1. Ungaria; 2. Ucraina; 3. Belarus; 4. Germania; 5. România; 6. Serbia; 7. Slovenia; 8. Belgia.

A întâlnit numai favoritele

Antrenorul lui Ingrid Radu, Constantin Stănescu, a vorbit despre parcursul elevei sale la competiţia din Franţa: „A fost un rezultat bun, având în vedere că Ingrid a avut misiunea cea mai grea din echipa României. Fiind favorita numărul unu, a jucat cu celelalte numere unu, adică jucătoarele cele mai bune ale echipelor întâlnite. În meciul cu Babos, din Ungaria, a avut ghinionul să nu se simtă bine. Partida cu belgianca Laura Bernard a câştigat-o clar, iar cu sârboaica Jovana Jaksic, a avut două mingi de set, în tie-break-ul întâi, dar nu le-a valorificat şi a pierdut la limită, după un set doi câştigat tot la tie-break“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS