10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCamelia Potec a rămas fără antrenor

Camelia Potec a rămas fără antrenor

Antrenorul înotătoarei Camelia Potec, Philippe Lucas, a fost concediat la începutul săptămânii de conducerea clubului din localitatea Canet-en-Roussillon. Acesta a decis însă să conteste în justiţie decizia grupării: „Am primit scrisoarea de concediere, cazul este acum în mâinile avocatului meu, Gilbert Collard. Normal că o să contest“.
Philippe Lucas, care a pregătit-o şi pe sportiva franceză Laure Manaudou, câştigătoare a titlului olimpic la 400 de metri în 2004 la Atena, a adresat injurii şi cuvinte calomnioase şefilor săi, într-un interviu acordat cotidianului L’Independant, pe 4 februarie. Lucas i-a criticat pe oficialii clubului său pentru lipsă de „mijloace de lucru“, iar conducătorii de la Canet-en-Roussillon au răspuns că „nici câinii nu muşcă mâna care îi hrăneşte“. „În urma acestui articol, am fost obligaţi să ajungem aici. Oraşul şi clubul nu pot accepta o critică virulentă şi publică din partea unuia dintre angajaţii săi. Este trist când ceva se termină din cauza unui conflict, dar asta este viaţa“, a spus directorul clubului, Jean-Marie Portes.
Philippe Lucas a efectuat antrenamente săptămâna trecută la Perpignan, unde se afla şi Camelia Potec, campioană olimpică la 200 de metri liber, în 2004, la Atena. Duminică, Lucas şi elevii săi s-au mutat în La Rochelle, unde au fost programate antrenamente timp de două săptămâni.
Conform preşedintelui său, Pierre Rollin, conducătorii clubului Canet 66 s-au reunit ieri, pentru a-şi anunţa poziţia referitoare la situaţia sportivilor plecaţi.
Philippe Lucas a sosit la Canet-en-Roussillon în septembrie 2006, cu Laure Manaudou, Esther Baron şi Sarah Bey. Toţi patru au părăsit clubul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS