10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIordache şi Vranjkovic, înapoi la Târgu Jiu

Iordache şi Vranjkovic, înapoi la Târgu Jiu

Pandurii Târgu Jiu s-a înţeles cu Ilie Iordache să revină sub comanda lui Sorin Cîrţu. În plus, gorjenii au solicitat liderului Ligii I, Dinamo, şi revenirea lui Vojislav Vranjkovic.

Ilie Iordache s-a înţeles cu preşedintele clubului gorjean, Marin Condescu, să revină la Pandurii Târgu Jiu, sub comanda lui Sorin Cîrţu, oltenii fiind nevoiţi să plătească şi suma de transfer în valoare de 500.000 de euro, datorată lui Dinamo. „În urma întâlnirii de aseară (duminică seară – n.r.) de la Bucureşti dintre preşedintele Marin Condescu şi Ilie Iordache, s-a stabilit ca jucătorul să se prezinte la antrenamentele echipei Pandurii Târgu Jiu“, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului Pandurii.
Iordache a confirmat că va reveni la Târgu Jiu şi se va alătura lotului pregătit de Sorin Cîrţu. „M-a sunat domnul preşedinte şi mi-a spus să vin la antrenamente. Eu mă voi prezenta de astăzi după-amiază (ieri – n.r.) la echipă şi sper să se rezolve toate problemele. Nu ştiu ce să zic, nu ştiu dacă sunt o victimă colaterală a discuţiilor dintre Pandurii şi Dinamo. Problema mea o reprezintă banii pe care trebuie să-i primesc, nu mă interesează ce probleme au între ei. Eu vreau doar banii mei şi să pot juca. Asta e cel mai important acum“, a declarat Ilie Iordache.

Îl cer pe Vranjkovic

Deoarece Dinamo Bucureşti nu a plătit ultima rată din transferul lui Vojislav Vranjkovic, în valoare de 100.000 de dolari, scadentă în mai 2007, gorjenii au solicitat lui Dinamo să permită revenirea fotbalistului la Târgu Jiu începând de astăzi. „Vă solicităm ca, în conformitate cu art. 4.2. din anexa nr. 1 la acordul de transfer al jucătorului profesionist de fotbal Vranjkovic Vojislav, din 10.01.2007, înregistrat la Liga Profesionistă de Fotbal, începând cu 24.02.2009 jucătorul să se prezinte la antrenamentele echipei de seniori a CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu“, se arată în adresa oficială pe care Pandurii a trimis-o clubului Dinamo.
Articolul 4.2. din anexa nr. 1 la acordul de transfer al jucătorului Vranjkovic stipulează că „nerespectarea termenelor pentru fiecare dintre tranşele convenite atrage rezilierea de plin drept a contractului, fără îndeplinirea vreunei formalităţi“. Oficialii gorjeni sunt gata să se adreseze comisiilor FRF de specialitate în cazul în care „câinii“ nu se vor conforma. Vojislav Vranjkovic nu mai face parte din lotul condus de Mircea Rednic, fiind trimis la Dinamo II după pregătirea din această iarnă.
 
Gaz Metan CFR Craiova vine la Târgu Jiu

Ultima testare a pandurilor înaintea reluării campionatului are loc astăzi, la Târgu Jiu, de la ora 14.00, când echipa lui Sorin Cîrţu va primi replica formaţiei de Liga a III-a Gaz Metan CFR Craiova. Iniţial, jocul trebuia să se desfăşoare la Craiova, pe stadionul „Extensiv“, liderul din C4 dorindu-şi cu acest prilej să-şi prezinte lotul pentru returul campionatului. „Sorinaccio“ a insistat ca partida să aibă loc la Târgu Jiu, pentru a-şi menaja elevii înainte de startul returului.
Echipa Pandurii a mai disputat la Târgu Jiu două partide de verificare de la revenirea din Antalya, cu divizionarele secunde Minerul Lupeni (scor 3-1) şi CSM Râmnicu Vâlcea (scor 1-2). „Trebuie să ne obişnuim cu aerul rece, cu terenurile mai proaste şi noroiul de pe ghete“, a motivat Sorin Cîrţu „densitatea“ de amicale din ultimele zile.

Alex Piţurcă avertizează pe Dinamo

„Suntem pregătiţi pentru retur şi abia aşteptăm să intrăm pe teren. Ne aşteaptă un meci greu cu liderul campionatului, dar Pandurii va pune mari probleme. Noi ne-am întărit cu Luţu şi Hidişan, doi fotbalişti foarte tehnici, şi vrem victoria în meciul cu Dinamo. Totuşi, şi un egal ar fi un rezultat pozitiv pentru noi“, a spus Piţurcă Jr.
Acesta este conştient însă că prioritatea pandurilor este evitarea retrogradării: „Poate cu un retur bun de campionat vom putea spera şi la o clasare în zona cupelor europene. Ar fi extraordinar pentru noi, dar primordială este evitarea retrogradării“.
Şi antrenorul Sorin Cîrţu a avertizat că returul se anunţă periculos pentru Pandurii, echipă care are un debut foarte dificil, cu Dinamo, FC Timişoara, Unirea Urziceni şi FC Braşov, formaţii cu pretenţii europene. „Este un retur special, cu alt specific. Noi suntem la cinci puncte de retrogradare şi la şapte puncte de cupele europene. Este o stare periculoasă accentuată şi de programul pe care-l avem în primele etape, cu echipe cu forţă“, a subliniat Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS