13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBergodi se teme de Ştiinţa, nu şi de arbitraje

Bergodi se teme de Ştiinţa, nu şi de arbitraje

Antrenorul lui Poli Iaşi este convins că va avea un meci greu cu Universitatea, conside-rând trupa lui Nicolo Napoli mai periculoasă decât arbitrii.

Alb-albaştrii vor întâlni în prima etapă a returului pe Poli Iaşi, meciul din Copou fiind foarte important pentru ambele combatante. Ieşenii vor victoria pentru a ieşi din zona retrogradării, în timp ce craiovenii au nevoie de un start bun de retur pentru a-şi îndeplini obiectivul, calificarea în cupele europene. Deşi s-a făcut tam-tam pe seama greşelilor de arbitraj, antrenorul ieşenilor, Cristiano Bergodi, susţine că nu se teme de modul în care „fluieraşii“ vor împărţi dreptatea şi speră într-un campionat corect. „Nu mă tem de arbitraje! Nu pot să spun aşa ceva acum, pentru că ar fi o lipsă de respect din partea mea. Eu vreau ca meciurile să fie decise pe teren, de jucători şi nu de arbitri. Cât despre jocuri de culise, ce să spun? Eu nu mă gândesc la aşa ceva. Mă gândesc doar la echipa mea şi sper ca jucătorii să înţeleagă cât mai bine ce vreau eu de la ei“, a spus italianul. Cât despre disputa cu juveţii, Bergodi este convins că nu va avea viaţă uşoară. „Va fi un meci foarte dificil. Întâlnim o echipă bună, cu jucători tineri, talentaţi şi cu un antrenor bun. Eu am însă încredere în jucătorii mei şi sunt convins că putem obţine un rezultat bun“, a adăugat tehnicianul ieşenilor, care a dezvăluit că şi-a propus ca obiectiv nouă puncte în primele trei etape din retur, deşi, pe lângă Ştiinţa, Poli Iaşi va înfrunta în deplasare SC Vaslui şi Steaua.
Gruparea din Copou a susţinut ieri un ultim meci de verificare, contra echipei Zimbru Chişinău, pe care a învins-o cu 4-0, prin golurile lui Andrei Cristea (2), Bîlbă şi Cr. Bratu. În acest test, Cristiano Bergodi a jucat în formula 4-4-2, cu: Brăneţ (’46, Pleşca) – Buta (’82, Apetroaie), Ad. Ilie (’46, Straton), L. Munteanu, Pecnik (’68, Todescato) – Viveiros (’46, P. Jovanovic), Gavatorta (’46, Milea), Bersnjak, M. Oprea (’60, Leandro) – A. Cristea (’46, Cr. Bratu), Bîlbă (’60, Pălimaru). Meciul s-a jucat pe arena „Emil Alexandrescu“, pentru ca ieşenii să se acomodeze cu gazonul care va găzdui meciul de vineri, cu Universitatea, terenul prezentându-se în condiţii acceptabile. Miclea, Montiel, Onuţ şi Sfârlea sunt accidentaţi, însă primii doi vor reveni la meciul cu Universitatea.

Ştiinţa evită propriul teren sintetic

Dacă Poli Iaşi a reuşit să facă o ultimă repetiţie înainte de reluarea campionatului, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Ştiinţa, nevoită să-şi anuleze amicalul cu Internaţional Piteşti. Craiovenii s-au antrenat în ultimele zile, din cauza zăpezii, în sală, pe pista stadionului „Ion Oblemenco“ şi pe un teren sintetic din oraş, deşi un teren asemănător există şi la cantonamentul din Lunca Jiului. Pentru astăzi, antrenorul Napoli a programat două şedinţe de pregătire. O parte dintre juveţi aşteaptă însă amânarea returului din cauza condiţiilor meteo şi a stării proaste a terenurilor. Unul dintre aceştia este fundaşul dreapta Ovidiu Dănănae, care, de teama unor posibile accidentări, declarase că ar fi indicat să se amâne campionatul cu o săptămână. Nu de aceeaşi părere a fost şi căpitanul Dorel Stoica, acesta susţinând pe site-ul oficial al clubului: „Indiferent de vreme, ne-am făcut antrenamentele în continuare, ne pregătim pentru campionat. Ne pregătim din greu, pentru că trebuie să fim apţi pentru returul campionatului. De ce să se amâne returul? În două zile, dacă iese soarele va fi foarte bine. Eu nu vreau să se amâne. Nu e vorba că ne-am săturat de antrenamente, pentru că aşa e normal, orice echipă de fotbal se pregăteşte“. Cât despre meciul de la Iaşi, Stoica este convins că va fi unul de luptă. „O să fie greu, dar noi trebuie să jucăm bine şi să câştigăm“, a mai spus căpitanul Universităţii. O decizie în privinţa amânării returului urmează să se ia astăzi, în şedinţa Comitetului Executiv, dar există semnale că Liga I se va relua vineri, aşa cum era prevăzut. Nici ieşenii nu vor modificarea programului, antrenorul Cristiano Bergodi considerând că acest lucru nu se impune. „Vreau să începem returul pentru că nu cred că sunt condiţiile necesare pentru amânare. Chiar dacă vremea nu este foarte bună, cred că se poate juca. Nici la noi terenul nu arată foarte bine, dar băieţii sunt obişnuiţi cu acest gazon şi nu cred că sunt probleme“, a precizat Bergodi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII