12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii a învins Minerul Lupeni cu rezervele

Pandurii a învins Minerul Lupeni cu rezervele

Trupa lui Sorin Cîrţu s-a impus fără probleme, golul trei al gorjenilor fiind marcat de Tilincă, jucător care vine după o accidentare destul de gravă.

Pandurii a câştigat vineri amicalul cu Minerul Lupeni, scor 3-1, joc abordat cu rezervele de gruparea gorjeană. Cîrţu a început partida de la Tîrgu Jiu în formula: Mulţescu – Popete, Martinovic, Murgan, Grecu – L: Pârvu, Hidişan, Luţu, Tremonti – Simion, Raskovic. Pe parcursul întâlnirii au mai evoluat: Dezmirean, Mândrean, Arrieta, Tilincă, Rada şi Avrămescu. Simion şi-a trecut în cont prima ocazie de gol a meciului, în minutul 12, însă a şutat în portarul advers. Şi Lucian Pârvu a ales o finalizare nefericită faţă în faţă cu portarul „minerilor“, iar Hidişan a şutat slab din lovitură liberă. Pandurii a deschis scorul în minutul 40, prin Simion, care a şutat la vinclu, din unghi. Cu un minut înainte de pauză, Tremonti a majorat spectaculos diferenţa, brazilianul înscriind cu capul din plonjon.
După timpul de odihnă, Cîrţu a operat mai multe modificări, rotindu-i pe unii jucători pe mai multe posturi. Atacantul Cosmin Tilincă a revenit cu gol după accidentarea din meciul cu Poli Iaşi din turul campionatului, reuşind să marcheze la câteva minute de la intrarea pe teren. Hidişan a executat excelent o lovitură liberă, goalkeeperul echipei din Lupeni, Ciucă, a scăpat mingea şi Tilincă l-a lobat elegant. Divizionara secundă a înscris în minutul 80 golul de onoare prin Daj, şut de la marginea careului, după o eroare în lanţ a defensivei gorjene.
Pandurii Târgu Jiu dispută sâmbătă, de la ora 13.00, al doilea amical de la revenirea în ţară, cu divizionara secundă CSM Râmnicu Vâlcea, partidă ce se va desfăşura pe terenul sintetic din Târgu Jiu. Sorin Cîrţu va testa în acest joc echipa cu care va debuta în returul campionatului.

Achiziţii de o repriză

Cătălin Mulţescu şi Ionuţ Luţu şi-au dat acordul să evolueze până în vară la Pandurii Târgu Jiu, în timp ce Florin Hidişan şi Novak Martinovic au semnat înţelegeri pe trei ani şi jumătate cu gruparea gorjeană. Luţu şi Hidişan au ajuns sub comanda lui Sorin Cîrţu abia în cel
de-al doilea stagiu de pregătire din Antalya şi sunt în urmă cu antrenamentele, cei doi fiind soluţii doar pentru repriza a doua în debutul returului. Pe Hidişan l-am avut destul de târziu, dar dacă ne-am fi înţeles de la început era alta situaţia lui. E puţin nepregătit şi probabil la primele meciuri nu vom putea apela de la început la el. Luţu poate fi o soluţie, e un jucător pe care ne vom putea baza măcar o repriză şi are calităţi care se găsesc foarte greu în fotbalul românesc“, a declarat Sorin Cîrţu. Şi Novak Martinovic, fundaşul central transferat de la OFK Belgrad, are calităţi, însă Cîrţu va miza în campionat pe omogenitatea cuplului Rus-Chibulcutean. „Martinovic este un jucător luptător. Eu aş fi vrut să văd mai mulţi jucători pe acest post, dar, din păcate, a fost singurul pe care l-am văzut acolo. A intrat bine în meciuri, dar aş fi vrut să am mai multe posibilităţi de a alege. Poate fi o soluţie când va fi nevoie pentru că la momentul acesta nu vreau să intru în omogenitatea lotului actual“, a mai spus Cîrţu. Dintre jucătorii achiziţionaţi de Pandurii în această iarnă, Lucian Pârvu l-a dezamăgit pe Sorinaccio. „Pârvu are o integrare mai grea şi nu am mulţumirea aceea, dar nici nu aveam aşteptări deosebite. Poate el are alt ritm de adaptare şi îl aştept în continuare“, a afirmat tehnicianul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU