22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

România – Belarus, la Sala Polivalentă
Naţionala feminină de handbal a României va disputa meciul retur cu Belarus din preliminariile CM 2009 pe 13 iunie, la Sala Polivalentă din Bucureşti, conform hotărârii de ieri a Comitetului Director al FRH. Partida tur dintre Belarus şi România se va disputa pe 6 sau pe 7 iunie. Campionatul Mondial din 2009 se va desfăşura în China. La precedenta ediţie a competiţiei, desfăşurată în 2007 în Franţa, România a ocupat locul patru. Tot pe 13 iunie şi tot în Sala Polivalentă din Bucureşti se va disputa şi meciul România – Muntenegru din preliminariile Campionatului European de handbal masculin din 2010. Campionatul European din 2010 se va desfăşura în Austria. România nu a participat la precedenta ediţie a acestei competiţii.
Alexandru VÎRTOSU

Energia, dublă amicală cu Steaua
Echipa de handbal masculin Energia Pandurii Târgu Jiu va mai disputa două jocuri de verificare până la reluarea campionatului, ambele cu Steaua Bucureşti, la Târgu Jiu, primul fiind programat astăzi, de la ora 18.00, iar cel de-al doilea mâine, de la 11.00. Gorjenii au renunţat la transferul pivotului sârb Djuro Karanovic, rechemându-l la lot pe Radu Costel. „Aţi văzut, aveam un singur pivot, pe Giotoiu. Până vom primi veşti mai bune, l-am rechemat pe Radu Costel. Karanovic avea o clauză de care nu am ştiut. Impresara nu mi-a spus că are o clauză de formare de 10.000 de euro, fiind un jucător sub 24 de ani. Am zis că nu merită pentru patru luni să plătim banii aceştia. O să luăm legătura cu el după terminarea campionatului. A şi plâns când a plecat. E un jucător de perspectivă, ambidextru, inteligent. Dacă la vară nu există acea clauză sau o mai micşorăm, îl cumpărăm“, a explicat antrenorul gorjenilor. Marea problemă a echipei Energia este acum lipsa unui coordonator de joc, singurul din lot, Truică, fiind indisponibil. „L-am încercat pe Florea, a mai jucat şi la Caracal. În meciurile oficiale poate joc cu Pedro Coelho, avem variante de coordonator“, a mai spus Stângă. Gândul tehnicianului este deja la debutul echipei în retur, Energia întâlnind CSM Oradea: „Mi-e frică de primul meci, cel de la Oradea. Nu avem nici un fel de informaţie despre ei, nu au jucat nimic, le-au plecat şi jucători, nu ştiu ce echipă au. Am înţeles că e un antrenor de la Arad. Astea sunt echipele periculoase, nu au ce pierde şi joacă fără trac, dezinvolt“.
Cristi PEPTAN

„Stejarii“ sunt gata de luptă
Naţionala României de rugbi va debuta sâmbătă în ediţia 2009-2010 a Cupei Europene a Naţiunilor, „stejarii“ urmând să întâlnească, pe stadionul „Universitare“ din Madrid, de la ora 17.00, reprezentativa Spaniei. Cele două echipe s-au întâlnit de 25 de ori, România obţinând 24 de victorii. Singura dată când spaniolii au avut succes în faţa noastră a fost în anul 1992, iar cea mai categorică victorie a „stejarilor“ a fost în 1978, scor 74-3, într-un joc disputat la Bucureşti. Istoria întâlnirilor cu Spania a început în 1958, când România a învins, la limită, la Liege, scor 14-12. Conform site-ului rugby.ro, echipa naţională este în cantonament, iar de luni s-au alăturat şi jucătorii convocaţi de la echipele de club din Franţa. Celelalte adversare ale României în această competiţie sunt Germania, Rusia, Georgia şi Portugalia.
Alexandru VÎRTOSU

Georgian Popescu, în afara lotului
Sfertfinalist la JO de la Beijing la categoria 60 kg, pugilistul Georgian Popescu a fost „uitat“ de antrenorii lotului naţional, în prezent, el antrenându-se singur, la Cornu de Jos, cu Titi Tudor şi Adrian Pîrlogea. „Nu mă plâng că nu m-a băgat nimeni în seamă, dar mă deranjează lipsa de încredere a antrenorilor de la lot. Mă aşteptam să fiu tratat altfel după JO, să am şi eu un loc în echipă. Poate după Cupa României se vor schimba lucrurile“, a afirmat boxerul, care vrea să urce în categorie, la 64 kg. „A fost o şedinţă a Biroului Federal unde s-a stabilit strategia pentru Olimpiada din 2012. Georgian nu s-a încadrat, cel puţin pe moment, în această strategie“, a explicat Rudel Obreja, preşedintele FRB. Lui Georgian Popescu participarea la Olimpiada din China i-a schimbat radical modul de a vedea lupta din ring. „Am înţeles că totul e posibil, iar dorinţa de victorie a devenit şi mai mare. Nici de lovituri nu ştiam cum se punctează. În meciul contra cubanezului, la finalul reprizei a treia, a venit domnul Obreja şi mi-a zis să nu mai lovesc la stomac că nu se punctează. Nu am regrete, însă acela a fost cel mai important meci al carierei mele. Am devenit mai puternic. Atunci am fost foarte aproape de a-mi realiza visul şi asta m-a motivat mai mult. Trag tare să ajung şi la JO 2012“, a spus Georgian Popescu.
Alexandru VÎRTOSU

Hănescu, în turul doi la Zagreb
Tenismanul Victor Hănescu s-a impus în faţa croatului Lovro Zovko, scor 6-3, 7-5, în cadrul unui meci din manşa inaugurală a turneului de la Zagreb (Croaţia – 450.000 de euro), şi urmează să-l întâlnească pe germanul Mischa Zverev. Pentru victoria sa, românul va încasa un cec de 6.350 de euro şi 20 de puncte ATP. Marius Copil (18 ani, 624 ATP) s-a calificat în optimile de finală ale futures-ului de la Nussloch (Germania – 15.000 de dolari), după ce l-a învins pe Denis Matsukevitch, scor 7-6 (1), 4-6, 6-4. Copil, care prin această victorie s-a revanşat în faţa rusului după înfrângerea suferită acum trei săptămâni la futures-ul de la Stuttgart, îl va avea ca adversar pe ucraineanul Illya Marchenko (235 ATP). În cadrul aceluiaşi turneu, Alexandru Luncanu (19 ani, 481 ATP) nu a reuşit să treacă de prima rundă, fiind depăşit, după două seturi încheiate la trei, de britanicul James Ward (276 ATP). În Columbia, la Futures-ul de 15.000 de dolari de la Manizalez, Răzvan Sabău (31 de ani, 452 ATP) a ieşit din primul tur, după ce a pierdut disputa cu dominicanul Victor Estrella în două seturi, scor 0-6, 1-6. La challenger-ul de la Wroclaw (Polonia – 106.500 de euro), Victor Ioniţă (25 de ani, 294 ATP) a fost învins în primul tur de cehul Pavel Snobel, cu scorul de 3-6, 4-6. Nici de la turneul feminin de la Belfort (Franţa – 25.000 de dolari) nu sunt veşti bune, Laura Andrei (20 de ani, 467 WTA) spunând adio încă din prima rundă, după ce a fost învinsă la zero de italianca Romina Oprandi.
Alexandru VÎRTOSU

Nadal face lobby pentru Federer
După ce l-a învins la Australian Open cu scorul de 7-5, 3-6, 7-6, 3-6, 6-2, spaniolul Rafael Nadal a anunţat că îl va propune pe elveţianul Roger Federer la Premiile Sportive din 2009 ale Prinţului de Asturia. Liderul mondial a spus despre rivalul său că, din punct de vedere sportiv, dar şi ca persoană, este cel mai bun. „Ca tenisman şi ca persoană este cel mai bun. Este un candidat foarte bun la acest premiu, merită. Eu am câştigat premiul acesta în 2008 şi mi-aş dori ca în acest an să câştige un prieten al meu“, a afirmat Nadal. Tenismanul spaniol a mai spus că nu îşi propune să câştige cele patru turnee de Mare Şlem ale anului: „Ar fi o nebunie!“. Fundaţia Prinţului de Asturia oferă anual opt premii, dintre care unul este pentru sport. Printre câştigătorii acestui premiu se numără Rafael Nadal, Michael Schumacher, Fernando Alonso, naţionala de fotbal a Braziliei, Lance Armstrong şi Steffi Graf.
Alexandru VÎRTOSU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU