Acasă Sport FC Drobeta lasă Serbia pentru Turcia

FC Drobeta lasă Serbia pentru Turcia

Oltenii lui Eugen Neagoe au părăsit cantonamentul de pe malul sârbesc al Dunării, pregătindu-se pentru plecarea în Antalya, acolo unde vor susţine şase meciuri de verificare.

Severinenii şi-au încheiat cantonamentul de pregătire de la Donji Milanovic, lotul pregătit de Eugen Neagoe revenind sâmbătă acasă. În această perioadă, FC Drobeta a susţinut o singură partidă amicală, cu Gaz Metan CFR Craiova, meci desfăşurat sâmbătă, 24 ianuarie, în Severin („Severnav“) şi pe care l-a câştigat cu 3-1. După două zile libere (sâmbătă şi ieri), lotul severinean se va reuni mâine şi va pleca spre Bucureşti, iar miercuri dimineaţă, FC Drobeta va decola spre Turcia. În Antalya este programat al doilea cantonament de pregătire şi jocuri, cartierul general al oltenilor fiind stabilit la Hedef, un stabiliment de cinci stele construit în 2006. Hotelul Hedef Resort Spa este situat la 100 de kilometri de Aeroportul din Antalya şi la 12 kilometri de oraşul Alanya. În perioada celor 15 zile de pregătire, echipa severineană va disputa şase meciuri de verificare, de organizarea acestui turneu ocupându-se Visit România. Primul amical se va desfăşura în această sâmbătă, cu FK Borac Banja Luka, echipă din prima ligă a campionatului Bosniei-Herţegovina.

Rubina şi Valenzuela nu au primit viză de Turcia

Lotul cu care Eugen Neagoe va efectua ultima etapă de pregătire, din Antalya, îl va cuprinde şi pe portarul Dan Pînzaru (din Republica Moldova), acesta obţinând viză din Republica Moldova pentru Turcia. Pînzaru nu a putut face deplasarea în cantonamentul de la Donji Milanovac, deoarece Serbia nu i-a acordat viză. Cei doi jucători din Chile, Rubina şi Valenzuela, vor rămâne, după toate probabilităţile, la Severin, deoarece până ieri nu s-a obţinut viza pentru Turcia. Ei vor efectua antrenamentul cu tehnicianul Mişu Vintilă.
În privinţa problemelor de lot, preşedintele executiv al grupării din Severin, Vasile Mănescu, a spus: „Legitimarea lui Bogdan Aldea, de la Unirea Urziceni, este ca şi rezolvată. De asemenea, nu cred că vor fi probleme în privinţa celor doi jucători de la Pandurii Târgu Jiu, Mugurel Dedu şi Mădălin Popa, ei având acordul conducerii de a se pregăti cu noi. N-am renunţat la Amzucu, motiv pentru care el va fi suspendat, deoarece nu s-a prezentat la pregătiri, preferând să se antreneze cu o echipă din judeţ (Turcineşti, liderul diviziei D Gorj – n.r.), fără acordul nostru. Cătălin Bucă nu se mai află în lotul nostru, el reziliindu-şi pe cale amiabilă contractul. Alt jucător la care renunţăm este Dorel Ciucu. Acesta a suferit o accidentare şi nu putem să-l folosim în acest campionat, motiv pentru care intenţionăm să-l împrumutăm la altă formaţie pentru retur“. Oficialul severinean va însoţi echipa în cantonamentul din Turcia.

Exit mobile version