24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNapoli îndreaptă greşelile din defensivă tot în Antalya

Napoli îndreaptă greşelile din defensivă tot în Antalya

Universitatea şi-a anulat turneul din Italia, iar luni se va întoarce în Turcia, ca să continue pregătirile pentru retur.

 

După trei partide de verificare, antrenorul Nicolo Napoli a tras primele concluzii legate de prestaţia echipei. Acesta a identificat problemele din jocul alb-albaştrilor, dar a dat asigurări că le va rezolva până la reluarea campionatului. „E normal să apără probleme defensive. Se mai greşeşte în această perioadă. Important e ca jucătorii să nu mai comită aceleaşi greşeli în partidele următoare“, a spus antrenorul italian. Acesta s-a referit la uşurinţa cu care V. Găman a fost depăşit de Hassler, acesta din urmă deschizând scorul la meciul cu Sturm Graz (2-1 pentru Ştiinţa). Zilele trecute, Napoli îşi urechease elevii pentru că la testul cu Arka Gdynia (scor 1-1) luaseră gol din fază fixă, ceea ce italianul consideră inacceptabil. Singul meci la care juveţii nu au primit gol a fost cel cu amatorii de la Sportfreunde Siegen (scor 2-0).

Revenind la partida cu Sturm Graz, Nicolo Napoli s-a arătat mulţumit de prestaţia echipei per ansamblu. „Băieţii au făcut un joc bun, a fost un meci reuşit, sunt mulţumit de prestaţia lor şi de victorie.
Despre cantonament pot să spun că a fost bun. Am disputat trei partide, iar jucătorii mei au muncit mult. Se simte oboseala acumulată în aceste zile. Băieţii au acum trei zile de libertate, după care trebuie să se gândească din nou la pregătire“, a comentat italianul, care s-a ferit să evidenţieze pe cineva.

 

Juveţii se „îmbarcă“ pe Titanic

 

Universitatea Craiova a revenit aseară din Antalya aşa cum a plecat, adică împreună cu Dinamo în avion. Jucătorii craioveni vor avea liber până luni, când echipa va merge din nou în Turcia. Iniţial, se stabilise că al doilea cantonament va avea loc în Italia, la Coverciano, însă, în ultimul moment, s-a renunţat la deplasarea în Italia, oficialii clubului alegând să trimită echipa tot la Belek. Juveţii nu vor mai sta însă la „Atlantis“, ci vor fi cazaţi la hotel „Titanic“. În Peninsulă, alb-albaştrii ar fi trebuit să joace cu Pisa (Italia), Servette Geneva (Elveţia) şi Midtjylland (Danemarca), după ce Fiorentina refuzase să dea piept cu Florin Costea şi compania. Se spune că oficialilor olteni nu le-a convenit programul amicalelor, acesta fiind unul dintre motivele pentru care au renunţat la turneul de la Coverciano, care ar fi fost mai costisitor.

Marcator a două dintre cele cinci goluri ale Ştiinţei în amicalele din Turcia, Florin Costea a anunţat că a mai păstrat „gloanţe“ şi pentru retur. „Nu contează că am marcat două goluri în perioada de pregătire, sunt doar amicale, noi trebuie să ne facem antrenamentul. În schimb, pot să spun că sunt foarte fericit că sunt sănătos după acest cantonament şi sper să fiu sănătos tot anul. Sunt puţin obosit, dar aşa este după fiecare cantonament. Sper să ne simţim bine când începe campionatul şi să fim în cea mai bună formă atunci. A fost un prim turneu foarte reuşit, ne-am pregătit foarte bine şi asta se va vedea în campionat“, a spus atacantul oltean pe site-ul oficial al clubului. Şi căpitanul echipei, Dorel Stoica, a subliniat importanţa acestei perioade de acumulări: „Ne-am pregătit foarte bine, am vrut să încheiem cantonamentul cu o victorie, să mulţumim pe toată lumea“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII