13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMogoşanu: Ştiinţa n-ar trebui să se teamă de nimeni

Mogoşanu: Ştiinţa n-ar trebui să se teamă de nimeni

Fost antrenor la Universitatea, „Mogo“ afirmă că actuala echipă a oltenilor este destul de puternică şi poate să pună probleme oricărei formaţii din Liga I.

 

– Regreţi, într-un fel, că nu ai rămas în staff-ul Universităţii Craiova şi ai plecat la Caracal, în liga a III-a?

– E o întrebare care mă pune într-o oarecare încurcătură. Am îmbrăcat cu Ştiinţa un tricou de campion (1991) şi două de câştigător al Cupei (1991, 1993), adică Universitatea este şi va rămâne în sufletul meu toată viaţa… Ca antrenor, am fost şi în staff-ul tehnic al echipei mari, dar a venit propunerea celor de la FC Caracal de a fi principal, ceea ce m-a tentat, pentru că asta îmi doream foarte mult. Ca antrenor principal, am responsabilitate asupra situaţiei, de aceea am ajuns în „Oraşul Minunilor“.

 

FC Caracal încearcă să se apropie de CFR Gaz Metan Craiova

 

– Ai afirmat că diferenţa de opt puncte dintre FC Caracal, locul II, şi liderul Gaz Metan CFR Craiova poate fi recuperată. Pe ce te bazezi?

– Trebuie să sperăm şi noi la ceva, nu? Lupta nu s-a terminat. Mai avem la îndemână jumătate de campionat. Amintiţi-vă istoria campionatului primei divizii 2007/2008: CFR Cluj a terminat turul pe primul loc, cu 11 puncte avans faţă de Steaua, dar CFR Cluj a fost foarte aproape să fie detronată de Steaua, care, în retur, a recuperat diferenţa!

– Oricum, FC Caracal are şanse de a repromova în liga a II-a şi de pe locul II, prin baraj.

– Aşa este, dar în seria noastră va fi luptă mare şi pentru locul II.

– În urmă cu patru-cinci ani, FC Caracal era un fel de pepinieră a Universităţii. Din lotul actual, pe cine ai recomanda Craiovei?

– FC Caracal are în acest moment o echipă foarte tânără. În afară de Ciobanu şi Militaru, toţi sunt sub 21 de ani. Sunt câţiva jucători de perspectivă, dar nu pot să-i nominalizez presei din mai multe motive.

 

Ar fi frumos ca titlul Ligii I să ajungă în provincie

 

– Care este impresia ta despre jocul şi rezultatele Universităţii din turul acestei ediţii de campionat?

– Au trecut trei ani de la revenirea echipei în prima ligă fotbalistică şi lucrurile merg bine la FC Universitatea. Este o echipă destul de puternică şi care poate pune probleme oricărei formaţii. Nu se mai pune problema ca Universitatea să se mai teamă de cineva în campionatul nostru. Chiar dacă este doar pe locul VI, există diferenţe destul de mici între echipele din prima parte a clasamentului, un fel de echilibru – mă refer în primul rând la punctele contabilizate. Prevăd un retur fierbinte.

– Pe cine vezi tu campioană în această ediţie a Ligii I?

– E dificil să dau un răspuns. Probabil, lupta se va da între echipele care au bugete mari – Timişoara, Cluj, Steaua, Dinamo. Ar fi frumos ca titlul să ajungă tot în provincie, dar este dificil. Repet, lupta la titlu depinde de buget.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU