12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, neînvinsă în Turcia

Ştiinţa, neînvinsă în Turcia

Universitatea Craiova a încheiat stagiul de pregătire din Antalya cu un succes, 2-1 cu Sturm Graz, elevii lui Nicolo Napoli urmând să revină astăzi în Bănie.

 

2-0 cu Sportfreunde Siegen (liga a V-a germană), 1-1 cu Arka Gdynia (locul şapte în prima ligă poloneză) şi 2-1 cu Sturm Graz (locul trei în prima ligă din Austria) sunt rezultatele obţinute de Ştiinţa în primul stagiu de pregătire, efectuat în Antalya. În disputa de ieri cu austriecii, alb-albaştrii au fost conduşi la pauză, dar au întors rezultatul în partea secundă, Florin Costea (’51) şi Dorel Stoica (’53, din penalti) făcând ca gruparea olteană să plece neînvinsă din Turcia. Delegaţia Universităţii Craiova va reveni în această după-amiază în Bănie, iar de luni va lua drumul Italiei, pentru cel de-al doilea cantonament.

În ultimul amical, Bornescu şi compania şi-au luat revanşa în faţa celor de la Sturm Graz după eşecul suferit în urmă cu exact un an, tot în Antalya. Atunci, austriecii se impuneau cu 2-1 în faţa craiovenilor, care deschiseseră scorul prin Florin Costea. Acum situaţia a fost invers. Marcatorul golului de anul trecut le-a dat emoţii adversarilor încă din startul partidei, dar acţiunile sale au rămas fără rezultat. Austriecii l-au pus şi ei repede la încercare pe Bornescu, însă portarul Ştiinţei a respins şutul puternic al lui Tscher (’10). Prepeliţă şi-a încercat şi el norocul şase minute mai târziu, dar a trimis peste poartă din afara careului.

Sturm Graz a trecut în avantaj în minutul 30, după ce Hassler i-a luat faţa lui Găman şi l-a învins pe Bornescu cu o lovitură de cap, spre supărarea lui Napoli, care cu o seară înainte a repetat fazele fixe, după ce echipa sa încasase un astfel de gol în amicalul precedent. Juveţii au forţat egalarea până la pauză, dar Tănasă a şutat prea slab pentru a-l învinge pe Kobras (’35), în timp ce mingea trimisă de M. Costea a trecut cu puţin pe lângă poartă (’42). Asta, după ce Bornescu s-a opus miraculos la şutul din zece metri al lui Sonnleitner (’40).

 

Florin Costea, golgheter în Antalya

 

La reluare, Napoli nu a schimbat nimic la echipă, dar elevii săi au intrat mai decişi în teren şi au tranşat partida în doar două minute. Florin Costea i-a „pedepsit“ încă o dată pe austrieci (’51), marcând al doilea său gol din acest stagiu, imediat venind şi a doua reuşită a Ştiinţei, în urma unui penalti scos de Tănasă şi transformat impecabil de Dorel Stoica (’53). Titular în linia mediană, Şoavă putea marca primul său gol la Universitatea, dar şutul său din lovitură liberă a fost respins de portar (’66). Sturm Graz putea egala însă peste zece minute, dar Lung junior a parat şutul unui atacant austriac.

Pe parcurs, la Ştiinţa şi-au făcut loc şi ceilalţi jucători din lot, dar scorul nu s-a mai modificat. Singurii care nu au bifat partida de ieri au fost Merlier, Ologu, Gîngioveanu, Mitchell, Gogoşoiu şi Baird, însă ultimii trei nu au evoluat deloc în amicalele din Turcia, din cauza unor probleme medicale.

Nicolo Napoli a folosit ieri următorul unsprezece: Bornescu (’58, S. Lung Jr.) – Bărboianu (’58, Dănănae), V. Găman (’58, R. Barbu), D. Stoica, Rose – Prepeliţă, Dilevski, Şoavă – M. Costea (’58, Dina), Tănasă (’80, I. Popescu), Fl. Costea (’80, Crăciun).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII