17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDoar Ştefan Radu titular în Italia

Doar Ştefan Radu titular în Italia

Fundaşul român a jucat 90 de minute în meciul Sampdoria – Lazio, în timp ce Mutu, Chivu, Codrea, Dică şi Moţi nu au fost folosiţi în Serie A, primii doi fiind accidentaţi.

Dintre cei şase români care activează în Serie A, doar Ştefan Radu a jucat în etapa a 21-a disputată la mijlocul acestei săptămâni. Fundaşul a fost integralist în partida pe care echipa sa, Lazio, a pierdut-o cu 3-1, la Genova, în faţa Sampdoriei. Internaţionalul român a fost unul dintre cei mai buni jucători ai oaspeţilor, fiind notat cu 6 de agenţia Datasport. „A urcat deseori în atac pe bandă şi i-a pus probleme lui Dossena, dar, din păcate, nu a reuşit nici o centrare bună“, a scris sursa citată despre român. Sampdoria a deschis scorul în minutul 13, prin Gennaro Delvecchio, iar Lazio a egalat prin golul marcat de Tommaso Rocchi în minutul 30. Antonio Cassano a dus gazdele în avantaj în minutul 51, iar Stankevicius a stabilit scorul final, trei minute mai târziu. Echipa lui Ştefan Radu fusese învinsă şi duminica trecută pe teren propriu de Cagliari, cu 4-1, fapt care a stârnit mânia suporterilor, care au întrerupt luni un antrenament al grupării romane, ameninţându-i pe jucători. Lazio, echipă cu pretenţii europene în acest sezon, ocupă locul zece în clasament, cu 31 de puncte.

Fiorentina a bătut fără Mutu

Într-o altă partidă, Fiorentina, fără Adrian Mutu, încă nerefăcut după accidentarea suferită la cot, a reuşit să câştige cu 2-1 partida jucată pe teren propriu cu Napoli. După o primă repriză fără goluri, Santana a deschis scorul în minutul 47, toscanii fiind egalaţi două minute mai târziu, când Napoli a punctat prin Vitale. Golul victoriei Fiorentinei a fost marcat de Montolivo în minutul 79. Echipa lui Adrian Mutu ocupă locul al şaselea în clasament, cu 35 de puncte.
Nici Cristian Chivu nu a avut posibilitatea să-şi ajute echipa, în meciul de la Catania, contra formaţiei antrenate de Walter Zenga, din cauza accidentării la inghinali. Inter s-a impus şi fără român în teren, cu 2-0, în condiţiile în care a jucat în inferioritate numerică din minutul 31, când Muntari a luat „roşu“. Pentru oaspeţi, au marcat Stankovici în minutul 5 şi Ibrahimovici în minutul 71. La gazde, Nicolae Dică nu a fost folosit de antrenorul Zenga.
Inter se menţine pe primul loc în clasament, la cinci puncte distanţă de Juventus, învinsă la Udine, cu 2-1, în timp ce Catania ocupă poziţia a 13-a, cu 26 de puncte.
Paul Codrea, suspendat din cauza cumulului de cartonaşe galbene, nu a fost prezent pe teren la meciul Cagliari – Siena 1-0. Nici Cosmin Moţi, care va reveni peste câteva zile la Dinamo, nu a fost folosit la Siena în acest ultim meci al lui la formaţia italiană.

Beckham a marcat din nou

David Beckham a început  să joace fotbal ca-n vremurile lui bune. „Spice boy“ a marcat al doilea gol al său pentru Milan în meciul cu Genoa, încheiat la egalitate, 1-1. Englezul a deschis scorul în minutul 33, executând perfect o lovitură liberă de la 20 de metri lateral stânga. Genoa a egalat în minutul 88, prin Diego Milito. „Veteranii“ Paolo Maldini (de 40 de ani) şi David Beckham (de 33 de ani) au fost cei mai buni jucători ai gazdelor. Milan a ratat şansa de a urca pe locul al doilea, nereuşind să profite de înfrângerea lui Juventus şi ocupă în continuare poziţia a treia în clasament.

Serie A, etapa a 21-a 

Rezultatele înregistrate în campionatul Italiei: AC Milan – Genoa 1-1, Roma – Palermo 2-1, Atalanta – Bologna 0-1, Cagliari – Siena 1-0, Catania – Inter Milano 0-2, Chievo – Lecce 1-1, Fiorentina – Napoli 2-1, Sampdoria – Lazio 3-1, Torino – Reggina 0-0, Udinese – Juventus 2-1. Clasament: 1. Inter 49p, 2. Juventus 43p, 3. AC Milan 41p, 4. Genoa 37p, 5. AS Roma 36p, 6. Fiorentina 35p, 7. Napoli 33p, 8. Palermo 32p, 9. Cagliari 31p, 10. Lazio 31p, 11. Atalanta 27p, 12. Udinese 26p, 13. Catania 26p, 14. Siena 25p, 15. Sampdoria Genova 23p, 16. Bologna 22p, 17. Lecce 19p, 18. Torino 17p, 19. Chievo 17p, 20. Reggina 14p.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS