11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMourinho l-a reprofilat pe Cristi Chivu

Mourinho l-a reprofilat pe Cristi Chivu

Românul a jucat în centrul apărării şi s-a descurcat mai bine decât o făcuse ca fundaş stânga sau ca mijlocaş în precedentele partide.

După ce mai bine de un sezon Cristi Chivu a fost folosit la Inter atât de antrenorul Roberto Mancini, cât şi de Jose Mourinho fie pe postul de mijlocaş, fie ca fundaş stânga, tehnicianul portughez a decis ca românul să revină pe postul pe care s-a consacrat, acela de fundaş central. S-a întâmplat în meciul de duminică seară, disputat pe teren propriu împotriva formaţiei Sampdoria Genova, din etapa a 20-a a campionatului, câştigat cu 1-0. Din cauza faptului că în etapa precedentă, la Bergamo, cu Atalanta, a jucat dezastruos pe postul de mijlocaş, iar apărătorii centrali de atunci au greşit grav, în special Ivan Cordoba, Chivu a fost „plasat“ în centrul apărării, alături de argentinianul Walter Samuel, iar postul de fundaş stânga a fost acoperit de tânărul Santon. Cordoba şi Maxwell au rămas pe banca de rezerve. Având în vedere că Inter nu a primit gol, se poate spune că alegerea portughezului a fost una inspirată. Unicul gol al întâlnirii de pe stadionul „Giuseppe Meazza“ a fost marcat de brazilianul Adriano, în minutul 45.

Chivu, printre cei mai buni jucători ai lui Inter

Chivu a fost unul dintre cei mai buni jucători ai lui Inter în meciul cu Sampdoria, achitându-se de sarcinile care i-au fost trasate. Agenţia Datasport l-a notat pe fundaşul român cu 6,5 şi a scris despre el următoarele: „A fost foarte inspirat şi atent şi nu i-a dat posibilitatea lui Pazzini să fie periculos“. Din păcate, Cristi Chivu a suferit în minutul 84 o accidentare la inginali şi a fost înlocuit cu Maxwell.
În urma victoriei obţinute duminică seară, Inter se menţine pe primul loc, la trei puncte distanţă de următoarea clasată, Juventus Torino, învingătoare, sâmbătă, cu 1-0 în faţa Fiorentinei, partidă la care Mutu, accidentat, nu a jucat. Într-o altă partidă, Siena – Atalanta, încheiată cu scorul de 1-0, mijlocaşul român Codrea a fost integralist la Siena şi a primit un cartonaş galben în minutul 87, în timp ce Cosmin Moţi nu a fost convocat. Unicul gol a fost marcat de Frick, în minutul 44. Datasport l-a notat pe Codrea, ca şi pe Chivu, cu 6,5. „A garantat echipei o preţioasă acoperire a zonei centrale a terenului, dar, din păcate, a recurs de prea multe ori la fault şi din acest motiv va fi suspendat pentru meciul de la Cagliari“, a scris Datasport.
Fundaşul Ştefan Radu nu a jucat în meciul pe care echipa sa, Lazio, l-a pierdut cu 4-1 pe teren propriu în faţa lui Cagliari, din cauza unor dureri la spate. La Catania, Nicolae Dică nu a fost reţinut în lotul oaspeţilor de antrenorul Walter Zenga pentru meciul din deplasare cu Genoa (1-1).

Beckham, primul gol pentru Milan

Mijlocaşul englez David Beckham a reuşit primul său gol pentru AC Milan, în partida pe care echipa la care evoluează sub formă de împrumut a câştigat-o cu scorul de 4-1 cu Bologna. Oaspeţii au fost conduşi cu 1-0, când Bologna a înscris prin Vaio. La scurt timp, Milan a preluat conducerea, graţie reuşitelor lui Seedorf (’13) şi Kaka (’17). Brazilianul a realizat „dubla“ în minutul 43, când a transformat un penalti. Beckahm a marcat pentru 4-1 în minutul 59, golul venind ca o încununare a prestaţiei sale deosebite din meciul de la Bologna. Milan a rămas pe locul al treilea, la şase puncte distanţă de lidera Inter şi la trei după Juventus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS