11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia vrea să umple coşul campioanei

Energia vrea să umple coşul campioanei

Trupa lui Theo Evans se simte pregătită să învingă mâine, de la ora 17.00, la Târgu Jiu, campioana ultimelor cinci ediţii ale Diviziei A la baschet masculin, CSU Asesoft Ploieşti.

 

Energia Rovinari se prezintă, pentru prima dată în 2009, în faţa propriilor fani într-o confruntare aparent inaccesibilă pentru elevii lui Theo Evans, cu CSU Asesoft Ploieşti, echipa care a dominat baschetul românesc în ultimii ani. Cu siguranţă, Sala Sporturilor va fi neîncăpătoare, cele 400 de abonamente puse în vânzare de club epuizându-se rapid. Evans îşi doreşte ca echipa sa să primească sprijinul suporterilor în încercarea de a învinge liderul. „Meciul cu Asesoft va fi foarte greu pentru noi. Echipa din Ploieşti este campioana ultimelor cinci ediţii de campionat, iar acum are numai două meciuri pierdute şi şapte câştigate, aşa că ştim ce ne aşteaptă. În acelaşi timp, ne vom pregăti foarte bine pentru acest meci, avem şi noi o echipă bună şi nu ne temem de ei. Suntem în stare să învingem. Ar fi un succes pentru echipa din Târgu Jiu să obţinem o victorie. Sper să avem fanii alături de noi şi să ne sprijine pentru că avem nevoie de ei“, a spus Evans.

 

Se apără „om la om“

 

O echipă fără puncte slabe, CSU Ploieşti este greu de contracarat, gorjenii fiind pregătiţi cu mai multe variante de abordare a adversarului, prima opţiune fiind o apărare agresivă „om la om“. „Asesoft este o echipă tare şi nu are o tactică anume deoarece au jucători care evoluează bine pe toate posturile. Nu prea au slăbiciuni în echipă, sunt puternici pe toate posturile şi nu doar pentru primul «cinci», ci chiar primii zece jucători. Au un lot echilibrat valoric. Noi o să încercăm să ne apărăm foarte bine, să fim mereu aproape de nivelul lor pentru că altfel nu se poate. O să încercăm să aplicăm o tactică, iar dacă va merge, vom profita de ea“, a dezvăluit Evans. Şi echipa din Ploieşti este conştientă că nu-i va fi uşor la Târgu Jiu, unde doar „U“ Mobitelco Cluj a reuşit să câştige, mai ales că în turul ediţiei campioana a învins destul de greu cu 89-80.

 

Hafford, jucătorul-surpriză

 

Gruparea gorjeană este mai puternică în 2009 decât în turul campionatului, Adi Voinescu şi Paul Hafford, cele două achiziţii din această iarnă, aducând un plus de valoare. Americanul Paul Hafford, un specialist al loviturilor din spatele semicercului, va debuta pentru gorjeni în jocul cu Asesoft, acesta fiind o surpriză atât pentru adversari, cât şi pentru gazde. „Nu avem nici o problemă de lot şi chiar cred că, din acest punct de vedere, stăm mai bine decât în tur, anul trecut. Acum îi avem pe Voinescu, care pare refăcut după acea accidentare, şi pe Hafford, jucători care ne pot oferi un plus. Hafford va juca în acest meci, toată lumea a aflat de el şi nu cred că Asesoft va fi surprinsă de acest lucru. Nu l-au văzut într-un meci, aşa cum nici noi nu am avut încă prilejul să-l urmărim. Deci, dacă Hafford va juca în acest meci, va fi prezent în teren în jur de 15 minute. Sper să evolueze cât mai bine“, a încheiat Evans.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS