21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHănescu, victorie frumoasă

Hănescu, victorie frumoasă

Tenismanul român a reuşit calificarea în turul doi la Melbourne, la capătul unei partide spectaculoase.

 

Tenismanul Victor Hănescu a demonstrat că are o voinţă de fier, obţinând cea mai dramatică victorie din cariera sa în primul tur al turneului de Mare Şlem de la Australian Open. Românul a reuşit să-l bată cu 3-6, 3-6, 7-6 (7), 7-6 (4), 8-6 pe cehul Jan Hernych, ocupant al poziţiei 79 în clasamentul mondial, la capătul a patru ore şi 12 minute de joc şi pe o temperatură de 40 de grade Celsius. Victor Hănescu a început bine meciul şi părea că nu va avea mari probleme cu cehul, conducând cu 3-2 după cinci game-uri, iar scorul putea fi chiar 5-0 dacă fructifica două din cele patru şanse de break avute. A urmat însă o perioadă „neagră“, tenismanul român a pierdut patru jocuri consecutive şi primul set a trecut în contul cehului, scor 6-3.

Nici în setul următor lucrurile nu au stat altfel, Hănescu a dominat, a avut 3-1, dar câştigător a fost tot cehul, care a avut o serie de cinci game-uri câştigate la rând.

 

Revenire spectaculoasă

 

Deşi nimeni nu mai credea că poate reveni în joc, Victor Hănescu a „renăscut“, demonstrându-şi calitatea de luptător veritabil. Hernych a rupt primul echilibrul în manşa a treia, la scorul de 3-3, când a făcut break, dar românul a revenit şi a trecut în avantaj, scor 5-4. Tenismanul ceh a „întors“ iar scorul, tabela indicând 6-5 pentru el. A servit pentru meci, dar Hănescu a refuzat să „moară“ şi a făcut tie-break, impunându-se cu 9-7, după ce a salvat o minge de meci la 7-6 pentru adversarul său.

Simţind că se poate, Victor Hănescu a început excelent manşa a patra, cu un break, şi după patru game-uri conducea cu 3-1. Cehul a revenit, a egalat şi apoi s-a mers cap la cap până la un nou tie-break, care, din fericire, a fost câştigat tot de tenismanul nostru, scor 7-4. Dacă în setul trei românul a salvat o minge de meci, în cel de-al patrulea a recuperat încă două, la 5-4 pentru Hernych.

 

Cehul nu a dezarmat

 

Nici în manşa decisivă spectacolul nu a lipsit, Jan Hernych a făcut primul break, la scorul de 1-1, dar românul a replicat imediat, reuşind să egaleze la doi. Cehul s-a încăpăţânat din nou, a reuşit un nou break, în jocul cu numărul 11, preluând conducerea cu 6-5 şi servind încă o dată pentru meci. În ciuda faptului că venea după opt puncte pierdute consecutiv, Victor Hănescu a luat din nou atitudine şi a realizat re-break-ul, rămânând în meci, la fel cum făcuse şi în setul trei. Tenismanul nostru a reuşit să-şi ţină serviciul, apoi a făcut un nou break şi şi-a adjudecat game-ul decisiv cu 8-6.

Până să-l întâlnească pe Jan Hernych, Victor Hănescu nu reuşise să câştige un meci în care a fost condus cu 2-0 la seturi. În faza următoare a competiţiei de la Antipozi, tenismanul nostru îl va întâlni pe Dudi Sela (Israel), care l-a învins în primul tur pe Rainer Schuettler (Germania) cu scorul de 1-6, 6-2, 6-4, 6-4.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS