6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAJF Dolj caută fotbaliste în judeţ

AJF Dolj caută fotbaliste în judeţ

Craiova este unul dintre cele şase oraşe desemnate de Federaţia Română de Fotbal să organizeze o competiţie de fotbal mixt, pentru elevii de gimnaziu. Într-o echipă mixtă trebuie să joace minimum trei fete. Competiţia este programată în peri-oada 24 ianuarie – 15 februarie, la Şcoala nr. 2 şi la Şcoala nr. 32.

 

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, vrea să popularizeze mai mult fotbalul feminin în România, iar în decembrie 2008 a pus bazele unui proiect, de care se va ocupa îndeaproape fiica sa Raluca, care va prelua funcţia de manager general al departamentului de dezvoltare a fotbalului feminin românesc.

Mai precis, în perioada ianuarie – martie 2009, în şase oraşe din ţară (Craiova, Constanţa, Cluj, Târgovişte, Târgu Mureş, Timişoara) se vor organiza competiţii de fotbal mixt (fete şi băieţi), pe teren redus, pentru copii de la clasele V-VIII, în special fete. În luna martie, la Bucureşti, se va desfăşura un turneu final, între câştigătoarele din cele şase oraşe. „Scopul este ca în doi ani să fie înfiinţate nişte centre de pregătire pentru copii, în cinci-şase regiuni ale ţării. Sperăm că se pot accesa nişte fonduri europene. Bugetul nu a fost încă stabilit. Suma necesară ar fi de aproximativ 150.000-200.000 de euro pentru fiecare centru“, a precizat Raluca Sandu.

 

Mircea Sandu vine la finală

 

În Dolj, competiţia, care va purta numele „Cristi Neamţu“, va fi organizată de Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF), în perioada 24 ianuarie – 15 februarie, în sălile de sport de la Şcoala nr. 32 „Alexandru Macedonski“ şi Şcoala nr. 2 „Traian“ din Craiova. Nicu Neagoe, preşedintele AJF Dolj, a vorbit ieri despre acest proiect: „Din Dolj vor lua parte 20 de şcoli generale, 16 din Craiova şi patru din judeţ, câştigătoarele zonale de la Calafat, Băileşti, Segarcea şi Filiaşi. La finală şi-a anunţat prezenţa chiar Mircea Sandu. Noi am făcut un regulament în care am menţionat ca dintre cei şase jucători care intră în teren, minimum trei să fie fete, iar băieţii trebuie să fie născuţi mai devreme de anul 1997“. Pentru finalistele fazei judeţene s-au pregătit premii tentante: echipament sportiv complet, treninguri, mingi, iar echipa care va câştiga va merge la turneul final de la Bucureşti pe cheltuiala Federaţiei.

Trebuie menţionat că oraşul Craiova este reprezentat în Divizia A de fotbal feminin de echipa Sporting. Înfiinţaţă în vara anului trecut, echipa pregătită de Sorin Pătraşcu ocupă locul cinci în clasamentul Diviziei A.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS