21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibalistele, la Piatra Neamţ

Voleibalistele, la Piatra Neamţ

Astăzi se reia Divizia A1 de volei feminin, iar SCM-U Craiova are un meci dificil în deplasare, în compania formaţiei Unic LPS Piatra Neamţ. Chiar dacă a transferat în pauza competiţională două jucătoare, Denisa Drâmboi (de la Rapid Bucureşti) şi Daniela Cocoş (de la Dacia Mioveni), formaţia olteană, antrenată de Puşa Dina, nu poate emite pretenţii în disputa cu echipa moldavă, care în tur, la Craiova, s-a impus cu 3-0 (29, 19, 15).

Daniela Mincă, fosta antrenoare principală a oltencelor, în prezent secundă, are şanse foarte mari de a ajuta din retur echipa din teren. Mincă, una dintre cele mai bune ridicătoare din ţară, a scăpat de amenda pe care i-o dăduse Federaţia Română de Volei pentru că nu s-a prezentat la o convocare la naţională, dar, în schimb, trebuie să ajute anul acesta reprezentativa tricoloră, care se pregăteşte pentru preliminariile Campionatului European.

Conform preşedintelui clubului SCM Craiova, Nicu Stoian, clubul a scăpat şi de plata grilei către fostul club al Danielei Mincă, Dinamo Bucureşti. „Ea nu poate juca la Piatra Neamţ din două motive: Dinamo nu a trimis încă dezlegarea la Federaţie, apoi jucătoarea ne-a cerut să o lăsăm o perioadă să se pună la punct cu pregătirea fizică, deoarece stă departe de teren de mai bine de o jumătate de an“, a explicat Stoian.

În pauza competiţională, clubul craiovean a renunţat la două jucătoare străine, ucraineanca Natalia Naumenko şi sârboaica Una Pajovic. Nou-promovată în Divizia A1, SCM-U Craiova ocupă locul nouă în clasament, din 12 echipe participante.

 

Văsuică debutează la SCM-U

 

Şi echipa masculină de volei SCM-U Craiova începe astăzi campionatul Diviziei A2, seria Est. Cu un nou antrenor, Bertholt Văsuică, adus în locul italianului Senatore Vincenzo, craiovenii înfruntă astăzi, pe teren propriu, de la ora 13.00, pe Videoclip Ploieşti, în ultima etapă din retur. În 13 jocuri disputate în acest sezon, voleibaliştii craioveni nu au cunoscut gustul înfrângerii şi se gândesc deja la faza următoare a competiţiei, când vor înfrunta echipe mult mai puternice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU