Pandurii au plecat în Turcia

Autori


Gruparea gorjeană se pregăteşte, de astăzi, în Antalya, timp de douăsprezece zile, perioadă în care va susţine şi patru jocuri amicale.

 

Pandurii Târgu Jiu a plecat în această dimineaţă în Antalya, pentru primul stagiu de pregătire centralizată. Delegaţia gorjenilor va fi cazată la Hotel Sera din regiunea Lara, tehnicianul Sorin Cîrţu programând la ora 18.00 primul antrenament în Turcia. Acest prim cantonament se va axa pe acumulările fizice, Cîrţu avertizându-şi jucătorii că nu le va fi deloc uşor. „Cei care merg în cantonament trebuie să respecte un anumit volum de muncă. Ne aşteaptă o perioadă grea, intensă, foarte solicitantă din punct de vedere fizic. Este cea mai importantă perioadă pentru că acum se pun bazele pentru întreg anul. Ne aşteaptă un prim stagiu, în care 75 la sută ne vom axa pe pregătirea fizică“, a declarat Sorin Cîrţu.

Pandurii vor susţine şi cel puţin patru jocuri amicale, datele disponibilie fiind 21, 23, 25 şi 27 ianuarie, însă rezultatele nu vor conta. „Amicalele vor fi ca nişte antrenamente în care nu mă interesează rezultatele. De aceea voi miza pe câte o echipă în fiecare repriză. Avansând în pregătire, vom pune accentul şi pe rezultate, va începe să se cristalizeze şi echipa, însă, până atunci, toţi vor avea şanse“, a mai spus tehnicianul. Cîrţu a remarcat în aceste prime zile de pregătire de la Târgu Jiu că elevii săi nu au efectuat programul recomandat pe perioada vacanţei de iarnă. „Am văzut că se plâng după primele antrenamente. Asta e o dovadă că n-au respectat programul de pregătire de pe vacanţă“, a declarat „Sorinaccio“.

 

Stancu, împrumutat un an şi jumătate


 

Ionuţ Stancu a semnat contractul cu Pandurii înainte de plecarea în Antalya, acesta urmând să evolueze timp de un an şi jumătate, sub formă de împrumut, la echipa din Târgu Jiu. După această perioadă, Pandurii are prima opţiune de cumpărare asupra jucătorului, în caz contrar Stancu urmând să revină la Rapid, club care a condiţionat împrumutul lui de semnarea prelungirii contractului cu gruparea giuleşteană. „Ne-am înţeles şi cu Stancu şi a semnat pentru un an şi jumătate. Dar în acest caz trebuia să lămurim lucrurile cu Rapid. Ei spuneau că ni-l dau sub formă de împrumut, dar că într-un an şi jumătate, cât Stancu e la Pandurii, se apropie de ultimele şase luni de contract. Ne-au cerut să-l luăm sub formă de împrumut, dar el, în prealabil, trebuia să semneze o prelungire cu cei de la Rapid. Am ajuns la un numitor comun, am discutat cu domnul Sichitiu şi nu e nici un fel de problemă privind costul împrumutului pentru un an şi jumătate, dar Rapid voia această asigurare în plus pentru a nu pierde jucătorul“, a declarat Condescu.

 

Tilincă se antrenează separat

 

Deşi se află în recuperare după ce a fost diagnosticat cu ruptură parţială a ligamentului colateral intern, atacantul Cosmin Tilincă a făcut deplasarea în Turcia la dorinţa sa, preferând să continue programul impus de medici în Antalya. „Tilincă nu va participa la antrenamente, poate în cantonamentul al doilea. Acolo are condiţii de recuperare şi a preferat să meargă şi el în Turcia şi să se supună programului echipei, deşi eram dispuşi să-l lăsăm să continue recuperarea acasă“, a afirmat Cîrţu.

Pandurii Târgu Jiu i-a reziliat contractul camerunezului Nicolas Alnoudji la solicitarea fotbalistului, de această formalitate ocupându-se Adrian Ilie, în timp ce ceilalţi cinci jucători disponibilizaţi, Dedu, Popa, Liviu Mihai, Nalaţi şi Tsigalko, aşteaptă oferte. „Nu am nici o ofertă în acest moment. Abia ieri am aflat că nu mai sunt în vederile antrenorului“, a declarat Liviu Mihai.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Actualitate

» Universitatea Craiova: Ciprian Tănasă a revenit la echipă, după ce fusese împrumutat la Politehnica Iaşi
» Fotbal: Florin Şoavă a semnat un contract pe trei sezoane cu gruparea din Banie
» SC Oltchim vrea să obţină acceptul Comisiei Europene pentru a primi un ajutor de stat
» Fotbal, Universitatea Craiova: Mititelu afirmă că a avut o ofertă de 6,5 milioane de euro pentru Florin Costea, dar a refuzat-o
» ANP susține că Paul Valută a refuzat tratamentul medical în penitenciar
» Salariul şefului DNA, mai mic decât al subalternilor
» Pensionări cu forţa în administraţie
» Interzis! Se canalizează
» Demisii în lanţ din PSD
» Fermierii vs. APIA în procese pe rol
» Anticorupţia, la mişto
» Scurte stiri
» Miron Cozma vine la Târgu Jiu
» Programul Casa Verde, amânat pe termen nedeterminat
» Corpul de control al primarului a sancţionat 13 firme
» Au câştigat procesul cu Ministerul Sănătăţii
» Anul economisirii
» Bolnavii, trataţi… de sus

Local

» Scurte stiri
» Procedurile de divorţ în cuplurile binaţionale, simplificate
» Obama va fi învestit marţi
» Buget de criză
» Verdict în procesul România – Ucraina
» Meşteşugarii se lansează în afaceri cu bulgarii

Dolj

» Dotări pentru serviciile de voluntariat
» Eminescu şi copiii doljeni

Sport

» Ilie Iordache a făcut deplasarea în Antalya
» Napoli a schimbat regimul
» Pandurii au plecat în Turcia
» Vizită medicală cu Njock şi patru australieni
» Petrecere cu promisiuni de cupe europene
» Scurte ştiri
» Romeo Duicu, în ascensiune
» Ţipko, posibilul adversar al lui Bute
» Şanse mici la Sibiu
» Tricolorii, motivaţi de fete
» Voleibalistele, la Piatra Neamţ
» Energia debutează la Braşov
» Andrei Pavel a avut ghinion la tragerea la sorţi

Magazin

» Salată cu jambon şi pepene galben
» Ruladă de porc cu usturoi
» Sfaturi pentru clătite delicioase
» Prietenii iubitului îţi pot distruge relaţia
» Îngrijirea pielii în sezonul rece
» Pregătiri pentru prima întâlnire
» Scurte stiri
» Tinereţe fără riscuri şi responsabilităţi
» Las Vegas – declinul unui vis
» Săracii miliardari
» Horoscop

Top