27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAndrei Pavel a avut ghinion la tragerea la sorţi

Andrei Pavel a avut ghinion la tragerea la sorţi

„Cneazul“ revine pe teren la Australian Open, acolo unde sorţii i l-au scos în cale pe cel mai în formă tenisman, Andy Murray.

 

Tenismanul Andrei Pavel nu a avut deloc noroc la tragerea la sorţi a tabloului principal pentru Australian Open, prima competiţie de Mare Şlem a anului, care va debuta luni. Revenit în circuit după 11 luni de absenţă, „Cneazul“ îl va întâlni în runda inaugurală pe britanicul Andy Murray, numărul patru mondial şi cel mai în formă jucător în prezent. Pavel, prezent pe tabloul principal datorită clasamentului „îngheţat“, se regăseşte acum pe locul 1.140 şi a jucat o singură dată împotriva lui Murray, la US Open, în 2005, când a cedat după cinci seturi.

Pavel va evolua şi în competiţia de dublu, acolo unde-l va avea partener pe Horia Tecău. „Cneazul“ a jucat până acum de zece ori la Australian Open, reuşind să ajungă în două rânduri în optimile de finală, în 1999 şi în 2004.

Celălalt român prezent pe tabloul masculin, Victor Hănescu, ocupant al poziţiei 44 în clasamentul ATP, îl va avea ca adversar în prima rundă pe cehul Jan Hernych (78 ATP), pe care l-a învins în singura dispută directă, în 2005, la St. Poelten. Victor Hănescu a participat până acum la cinci ediţii ale Openului Australiei, cea mai bună realizare fiind un tur doi, atins acum patru ani.

 

Sorana Cârstea, misiune uşoară în primul act

 

Cea mai bună tenismană română în prezent, Sorana Cârstea (36 WTA), care a ratat de puţin şansa de a fi cap de serie la Melbourne, o va înfrunta pe Melinda Czink, unguroaica fiind ocupanta unui loc modest în clasamentul WTA, fiind a 100-a jucătoare a lumii. Cele două sportive s-au întâlnit o singură dată până acum, în 2007, la Waikoloa, atunci când jucătoarea maghiară s-a impus după trei seturi. Sorana Cârstea se află pentru a doua oară la Australian Open, românca de 18 ani pierzând anul trecut în primul tur în faţa sârboaicei Ana Ivanovic, care avea să ajungă în finală.

Nici Edina Gallovits nu se poate plânge că a avut ghinion la tragerea la sorţi. Timişoreanca de 24 de ani, numărul 77 WTA, va da piept în primul tur cu Maria Elena Camerin (Italia), ocupantă a poziţiei 102 în clasamentul mondial. De două ori s-au întâlnit cele două până acum, scorul fiind egal, 1-1. Anul trecut, Edina Gallovits a ajuns până în turul al doilea la Melbourne, fiind învinsă de sârboaica Jelena Jankovic, actuala lideră mondială.

Cea mai norocoasă româncă a fost Monica Niculescu (48 WTA), reprezentanta noastră de 21 de ani urmând să întâlnească în prima rundă o jucătoare venită din calificări. Monica Niculescu se află pentru a doua oară consecutiv pe tabloul principal la Melbourne, în ediţia precedentă fiind eliminată din primul tur.

România ar fi putut fi reprezentată la Australian Open de patru tenismene, dar Raluca Olaru a ratat şansa de a se alătura celorlalte fete pe tabloul principal, fiind învinsă în turul al doilea al calificărilor, cu 6-3, 6-4, de australianca Marija Mirkovic (416 WTA).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS