27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Scurte stiri


„Restul e tăcere“ concurează la Festivalul de la Palm Springs

Filmul „Restul e tăcere“, regizat de Nae Caranfil, concurează la categoria „Cel mai bun film străin“ în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Palm Springs (SUA), unde va fi prezentat pe 16 şi 17 ianuarie, potrivit site-ului oficial al evenimentului. Pelicula lui Caranfil va fi prezentată într-o competiţie selectă, alături de producţii cum ar fi „The Burning Plain“ (cu Charlize Theron şi Kim Basinger în rolurile principale, pe un scenariu de Guillermo Arriaga, cunoscut pentru „Babel“ şi „21 Grams“) şi animaţia „Waltz with Bashir“, nominalizat la Globurile de Aur 2009. „Restul e tăcere“, lansat în România pe 7 martie 2008, îi are în rolurile principale pe Marius Florea Vizante, Ovidiu Niculescu şi Mirela Zeta, iar scenariul urmăreşte începuturile cinematografiei româneşti. Pelicula are în palmares premiul pentru lungmetraj al Festivalului Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi IPIFF 2008 şi premiul publicului la Gala B-EST.

NewsIn

 

Gala de decernare a Globurilor de Aur

HBO România va transmite în direct luni, 12 ianuarie, de la ora 3.00, gala de decernare a premiilor Globul de Aur, în versiune originală nedublată, informează reprezentanţii postului. Peliculele „The Curious Case of Benjamin Button“ şi „Frost/Nixon“ sunt principalele favorite la Globurile de Aur, cu cinci nominalizări fiecare, anunţate pe 11 decembrie de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood. Cele două producţii se află, printre altele, pe lista nominalizărilor la cea mai importantă categorie – cel mai bun film dramă. Celelalte trei producţii nominalizate la această categorie sunt „The Reader“, „Revolutionary Road“ şi „Slumdog Millionaire“.

„The Curious Case of Benjamin Button“, care va apărea pe marile ecrane româneşti pe 20 februarie, marchează a treia colaborare a lui Brad Pitt cu regizorul David Fincher, după „Fight Club“ şi megasuccesul „Se7en“, plasat de mulţi între primele zece thriller-uri din toate timpurile. „Frost/Nixon“, care va fi lansat în România pe 23 ianuarie 2009, este regizat de Ron Howard şi prezintă evenimentele de după scandalul Watergate, cu focus pe prezenţa fostului preşedinte Richard Nixon în emisiunile TV realizate de David Frost.

NewsIn

 

Expoziţie Marcel Chirnoagă, la Veneţia

O expoziţie cu lucrări ale regretatului artist plastic Marcel Chirnoagă va fi deschisă astăzi, în Italia, la sediul Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, informează ICR. Manifestarea este organizată de ICR Veneţia, în colaborare cu Asociaţia Culturală „Columna“ din Padova şi Asociaţia „Prietenii României“. ICR Veneţia a găzduit de mai multe ori opere şi expoziţii din creaţia pictorului român. De asemenea, în primăvara anului 2005, Primăria oraşului Padova şi Asociaţia „Prietenii României“ au organizat Galeria „La Rinascente“, o retrospectivă Marcel Chirnoagă, considerat cu acel prilej de criticii de artă drept cel mai mare grafician al ultimelor decenii. Tot atunci a fost expusă ultima sa capodoperă – „Apocalipsa Sfântului Ioan“.

Marcel Chirnoagă este singurul artist plastic român ale cărui lucrări constituie obiectul unei teze de doctorat în istoria artei.

NewsIn

 

„Slumdog Millionaire“, câştigător al galei premiilor acordate de criticii americani

Filmul „Slumdog Millionaire“, cu cinci premii în palmares, a surclasat altă peliculă creditată cu şanse mari la Oscar, „The Curious Case of Benjamin Button“, la gala de decernare a Critics’ Choice Awards, care a avut loc ieri-dimineaţă în oraşul Santa Monica din statul american California. Coproducţia Hollywood-Bollywood, nominalizată la şase categorii, a reuşit să câştige premiile pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Danny Boyle), Cel mai bun scenarist (Simon Beaufoy), Cel mai bun tânăr actor (Dev Patel) şi Cel mai bun compozitor (A.R. Rahman). Comic şi romantic în egală măsură, „Slumdog Millionaire“ prezintă povestea unui tânăr indian intrat într-un concurs de cultură generală pentru a-şi impresiona prietena.

NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU