17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBuffon a apărat după trei luni

Buffon a apărat după trei luni

Portarul pe care Juventus a plătit, în urmă cu opt ani, peste 45 de milioane de euro a revenit pe gazon în amicalul cu AS Monaco, în care românul Cristian Melinte, aflat în probe, nu a fost folosit.

 

Cel mai bun portar al ultimilor ani şi, totodată, cel mai scump din istoria fotbalului, Gianluigi Buffon, a revenit pe teren după o pauză de trei luni, cauzată de o accidentare. Goalkeeper-ul a apărat o repriză poarta echipei sale de club, Juventus Torino, în partida amicală cu AS Monaco, încheiată cu victoria monegascilor, scor 6-5, după penaltiuri. Buffon a absentat de la începutul lunii octombrie din cauza unei accidentări la coapsa dreaptă. Ultima dată când a apărut pe teren campionul mondial din 2006 a fost pe 5 octombrie, la un meci din Serie A.

Din cauza acestei accidentări, „Gigi“ Buffon a ratat opt partide, patru în Serie A şi patru în Liga Campionilor. În perioada în care a lipsit, el a fost înlocuit în poarta torineză de austriacul Alex Manninger.

Pe lângă Buffon, au mai revenit după accidentări alţi doi jucători, mijlocaşul danez Christian Poulsen şi fundaşul bosniac Hassan Salihamidzic, ambii accidentaţi în toamnă. Ceilalţi convalescenţi, mijlocaşii Maurio Camoranesi şi Tiago sunt pe cale de vindecare, potrivit clubului torinez, în timp ce atacantul francez David Trezeguet, care a fost operat la ambii genunchi la sfârşitul lunii septembrie, a început antrenamentele cu mingea. Juventus va relua competiţia duminică, zi în care va juca împotriva echipei Siena în etapa a 18-a din Serie A.

 

Cristian Melinte nu a jucat la Monaco

 

În partida amicală dintre Juventus şi AS Monaco, disputată în Sicilia, la Messina, la oaspeţi era anunţat ca titular şi fundaşul dreapta român Cristian Melinte. Jucătorul, legitimat în prezent la formaţia UTA Arad, din Liga a II-a, nu a fost folosit nici un minut de antrenorul Ricardo Gomes.

Partida a fost dominată de Juve, care a trimis mingea şi în bară în prima repriză. Monaco a fost însă echipa care a deschis scorul, Leko învingându-l pe Buffon în minutul 35, la primul şut pe poartă al monegascilor. Iaquinta a restabilit egalitatea în ultimul minut de joc. Imediat după terminarea partidei s-au executat lovituri de departajare, nemaidisputându-se prelungiri. Singurul care a ratat a fost tânărul mijlocaş al lui Juventus, De Ceglie, al cărui şut a fost parat de Ulien. La Monaco, echipă ce ocupă locul al 13-lea în Ligue 1, au lipsit ex-milanezul Dario Simic, şi portarul Roma. La meciul de la Messina au asistat 22.000 de spectatori, în acest oraş Juventus având foarte mulţi fani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS