16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim a spart Lada

Oltchim a spart Lada

Oltchim – Lada Togliatti 30-19

Sala Sporturilor „Traian“, spectatori: 3.000.

Oltchim: Huţupan, Tolnai – Meiroşu (7 goluri), Manea (6), Puşcaşu (3), Luca (3), Elisei (3), Avădanii (3), Gatzel (2), Nechita (1), Szucs (1), Vădineanu (1). Antrenor: Ivica Rimanic.

Lada: Konstantinova, Parfenova – Davydenko (6), Gruzdeva (5), Muravyeva (3), Boldireva (1), Vinogradova (1), Kurbanova (1), Nikitina (1), Chernoivanenko (1). Antrenor: Aleksey Gumyanov.

Au arbitrat: Peter Brunovsky – Vladimir Canda (Slovacia).

Campioana României la handbal feminin a reuşit să facă un meci mare împotriva grupării din Rusia, câştigând partida mai uşor decât ar fi crezut orice susţinător vâlcean.

 

Conştiente de dificultatea partidei din Liga Campionilor cu Lada Togliatti, „galacticele“ pregătite de Ivica Rimanic s-au mobilizat exemplar şi au reuşit să câştige neaşteptat de uşor şi de clar, scor 30-19, disputa cu rusoaicele. Practicând un joc bun încă din debutul meciului, Oltchim a marcat primul gol al partidei, oltencele fiind însă rapid egalate de rusoaice. Ele au început să joace din ce în ce mai bine şi au reuşit să intre la pauză cu un avantaj liniştitor de patru goluri, pentru că portăriţa oaspeţilor, Tatiana Konstantinova, a avut unele intervenţii de excepţie.

Începutul reprizei secunde a fost foarte bun pentru handbalistele române, care au profitat de jocul mai slab al echipei adverse şi au reuşit să se distanţeze la un moment dat la nouă goluri, scor 25-16. În atac, jucătoarele de la Oltchim nu au mai ratat la fel de mult, apărarea a evoluat foarte bine, iar gruparea din Vâlcea s-a impus în final, după ce a creat foarte multe faze spectaculoase, scor 30-19.

Următoarea partidă în Liga Campionilor a vâlcencelor va avea loc luni, în deplasare, cu Larvik. În primele trei partide, Oltchim a înregistrat o înfrângere cu Lada Togliatti (scor 33-34) şi două victorii cu Larvik (scor 33-29) şi Podravka (scor 30-20).

În celălalt meci al grupei C, Podravka a trecut de Larvik, scor 32-27, astfel încât clasamentul după primele patru etape arată astfel: 1. Oltchim – 6 puncte, 2. Larvik – 4p, 3. Podravka – 4p, 4. Lada Togliatti – 2p.

 

„Calificarea nu este jucată“

 

Tehnicianul Oltchimului, Ivica Rimanic, consideră că gruparea chimistă nu şi-a asigurat calificarea după victoria contra rusoaicelor de la Lada Togliatti. „Pentru a termina grupa pe primul loc mai avem nevoie de o victorie din următoarele două partide. Acum am obţinut un succes important pentru moral, am învins semifinalista ediţiei trecute a Ligii Campionilor şi am ajuns la şase puncte. Cu aceste puncte teoretic poţi câştiga grupa, dar poţi foarte bine să termini şi pe locul trei. Nu vom risca nimic şi vom merge la victorie şi în Norvegia, cu Larvik, şi pe propriul teren, cu Podravka“, a spus antrenorul Oltchimului, care are dublă cetăţenie, croată şi norvegiană.

„Începutul meciului a fost confuz. Rusoaicele au pierdut uşor multe mingi, noi am ratat multe contraatacuri şi, în loc să ne desprindem, le-am dat şansa să revină în joc. În repriza a doua, Oltchim a jucat mult mai bine, fetele noastre şi-au dorit mai mult victoria şi au meritat să o obţină. Foarte importantă a fost faza de apărare, fiecare handbalistă a Oltchimului s-a străduit să contribuie la acest succes important. Lada nu este o echipă slabă şi eu cred că păstrează şanse reale la calificare, chiar dacă trebuie să recunoaştem că nu mai este formaţia care anul trecut ajungea în semifinale“, a completat Ivica Rimanic.

 

Jale mare în tabăra adversă

 

Tehnicianul rusoaicelor de la Lada Togliatti, Alexei Gumyanov, crede că formaţia sa şi-a anulat şansele de calificare după insuccesul de la Râmnicu Vâlcea: „Nu mai avem şanse la ocuparea unuia dintre primele două locuri ale clasamentului, final al Grupei C. Ne vom bate pentru a ocupa poziţia a treia a clasamentului, pentru a rămâne în cupele europene. Nu ne-am aşteptat la o înfrângere aşa severă, chiar dacă ne-au lipsit multe jucătoare de bază. Nu am avut lidere de echipă, nu a avut cine să se impună. Oltchim merită să se califice în faza a doua a grupelor. Noi vrem să uităm cât mai repede acest meci. Viaţa merge înainte“, a spus strategul echipei din Rusia. Gumyanov nu crede că sunt şanse ca Bliznova şi Postnova, jucătoare dorite de Oltchim, să se transfere la Râmnicu Vâlcea. „Aceste două jucătoare nu sunt de vânzare, vor rămâne la Lada Togliatti. Ambele au lipsit în meciul contra Oltchimului şi asta s-a văzut în jocul nostru“, a încheiat Gumyanov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS