15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, între ştiinţa jocului şi tehnologie

Pandurii, între ştiinţa jocului şi tehnologie

Echipa gorjeană apelează la mijloace moderne de antrenament şi de comunicare pentru a face faţă în Liga I.

Echipa Pandurii a avut un tur de campionat cu bune şi rele, „un tur al contradicţiilor“, aşa cum îl caracteriza chiar preşedintele clubului, Marin Condescu. Gorjenii au început greoi sezonul 2008/2009, deşi rezultatul din prima etapă, 1-1 cu Dinamo, a fost considerat o reuşită, având în vedere că smulseseră un punct viitoarei campioane de toamnă a Ligii I.

Înfrângerile cu Poli Timişoara (0-3), Unirea Urziceni (1-5) şi FC Braşov (1-2) au ţintuit echipa antrenată atunci de Eugen Neagoe în zona retrogradării. În continuare, rezultatele nu l-au ajutat pe „Geană“. Victoria cu 3-1 în faţa celor de la FC Argeş a fost „asezonată“ cu alte două eşecuri, 0-1 cu Steaua şi 1-2 cu Gaz Metan Mediaş, făcând ca scaunul lui Neagoe să se clatine serios. Egalul cu CS Otopeni (1-1) a fost picătura care a umplut paharul neîmplinirilor pentru gorjeni, care au decis să-l aducă la cârma echipei pe Sorin Cîrţu.

Mutarea câştigătoare

 

Venirea lui „Sorinaccio“ la Târgu Jiu a avut efectul scontat pentru trupa lui Marin Condescu. După ce făcuseră cunoştinţă cu ultimul loc, gorjenii începeau să spere graţie unor rezultate favorabile. Sorin Cîrţu a reuşit să redea încrederea jucătorilor săi, care au priceput rapid ce vrea antrenorul de la ei. Preşedintele Condescu respira mai liniştit, în timp ce echipa a urcat treptat în clasament, ajungând la finalul turului pe locul 13.

„Nu avem un secret sau o reţetă a victoriei. Sorin Cîrţu şi echipa sunt armele noastre. E clar că diferenţele au fost făcute de ştiinţa lui Sorin Cîrţu de a organiza echipa şi de ambiţia jucătorilor de a-şi depăşi condiţia“, afirma la un moment dat Condescu.

Din echipa care pierdea umilitor în debutul sezonului, Pandurii a devenit o formaţie obraznică, în sensul bun al cuvântului. Învinşi în Liga I doar de Universitatea Craiova (0-2), Cîrţu şi ai lui au strâns puncte importante în economia campionatului, în faţa unor echipe mult mai bine cotate, totul culminând cu victoria surprinzătoare în faţa campioanei CFR Cluj (2-1).

 

Condescu apelează la soluţii „de viitor“

 

Meciul cu CFR i-a adus însă lui Sorin Cîrţu o nouă suspendare. Două etape în tribună şi 3.200 de lei amendă.

„Chiar dacă este neplăcut, nu mă sperie aceste suspendări ale lui Cîrţu. Cu Sorin în tribună nu am pierdut nici un meci“, a punctat Marin Condescu, preferând să vadă partea plină a paharului. Ulciorul nu va merge însă de prea multe ori la apă şi s-ar putea ca echipa să aibă în returul de foc ce va urma mai multă nevoie de antrenor pe bancă decât în tribune. „Nu va fi un retur mai uşor decât altele. Rămânem cu picioarele pe pământ şi ne mobilizăm în continuare“, a anunţat preşedintele Condescu. Acesta a dezvăluit însă că are şi o soluţie de urgenţă care să asigure comunicarea între banca tehnică şi antrenorul Cîrţu, în cazul în care acesta va mai fi suspendat.

„Mă gândesc la o variantă de viitor. Deja am discutat cu Sorin şi e de acord. Îi vom lua aparatura necesară ca să dirijeze din tribună toate meciurile. E clar că există tehnologia necesară să comunice cu antrenorii secunzi care trebuie doar să aplice şi să spună jucătorilor indicaţiile“, a spus Condescu. Rămâne de văzut dacă Marin Condescu va apela la tehnologie încă din prima etapă a retului, Cîrţu fiind suspendat la meciul din deplasare cu Dinamo, sau va amâna „proiectul“ pentru următoarea suspendare a lui „Sorinaccio“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU