5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIon Crăciunescu: Sunt lucruri grave în fotbalul românesc

Ion Crăciunescu: Sunt lucruri grave în fotbalul românesc

Fostul preşedinte al Universităţii afirmă că stenogramele DNA sunt un fel de jocuri de artificii, iar un „moment zero“ în fotbalul românesc este un basm, deoarece încă se petrec multe lucruri grave.

– Cum ar comenta un oltean evoluţiile celor două echipe de Liga I din Oltenia, Universitatea şi Pandurii?

– Universitatea Craiova ar fi putut produce marea surpriză. Ea merita locul III, dar au fost unele greşeli de arbitraj, cum a fost cea din ultima etapă, Vaslui – Craiova, care au însemnat puncte pierdute de Universitatea.

– Întreb pe fostul arbitru FIFA Ion Crăciunescu: Au fost greşeli intenţionate sau pur şi simplu s-au petrecut din lipsa de experienţă a arbitrilor respectivi?

– Greu de înţeles pentru mine. Când greşelile arbitrilor se repetă în defavoarea aceleiaşi echipe, atunci neînţelegerea este şi mai mare. Înseamnă că este ceva…

– Ceva putred în Danemarca!

– Sistemul îşi face datoria!

 

Cîrţu este un medicament pentru boala pandurilor

 

– Despre Pandurii?

– Echipa din Târgu Jiu a avut un început de campionat nereuşit. Noroc că domnul Condescu a intervenit la timp şi l-a numit antrenor principal pe Sorin Cîrţu. Se pare că aducerea lui Sorin este benefică la o echipă care nu mai dădea nici un semn de viaţă. Este un medicament extraordinar pentru boala cronică de care sufereau pandurii.

– Prevedeţi un retur de foc? Lupta la vârf se va ascuţi, mai ales că Timişoarei, aşa se zvoneşte, i s-ar putea restitui cele şase puncte de penalizare.

– Ar fi bine să reprimească punctele, dar ar trebui să reprimească şi palmaresul, adică tot ce ţine de Poli Timişoara. De fapt, prin această penalizare, Timişoarei i s-a întâmplat o mare nedreptate. Nu poţi să iei palmaresul lui Poli Timişoara şi să-l duci la Bucureşti! Este ca şi cum Biserica „Sfânta Treime“ din centrul Craiovei, cea de lângă Mercur, ar fi dusă la Suceava!

– Astea-s vremurile din România de astăzi.

– Din păcate, sunt vremuri tulburi şi de aceea se pot întâmpla fel de fel de nedreptăţi, erori, catastrofe.

– V-am întrebat, de fapt, de retur.

– Să vedem ce se va întâmpla. Normal că va fi o luptă aprigă pentru accederea în cupele europene.

 

CSM Râmnicu Vâlcea ar merita să joace în Liga I

 

– Credeţi că Râmnicu Vâlcea va promova în Liga I?

– Ar merita să joace în prima ligă din România. Există o bază sportivă deosebită, aş spune că este una dintre cele mai cochete din România. Şi acest lucru este meritul primarului din Râmnicu Vâlcea. Este însă o problemă, anume că echipa din Râmnicu Vâlcea trăieşte din foarte puţine surse economice. Doar Combinatul mai funcţionează… Este foarte greu de finanţat şi de susţinut o echipă de fotbal. Mi-aş dori din suflet ca CSM Râmnicu Vâlcea să promoveze în Liga I.

– Credeţi că stenogramele DNA ar putea aduce un fel de „moment zero“ în fotbalul românesc?

– Nu.

– De ce?

– „Momentul zero“ este un basm! Eu nu cred că în România s-ar putea petrece un „moment zero“. Stenogramele DNA sunt nişte jocuri de artificii.

– Chiar aşa?

– Păi, faţă de lucrurile grave care se petrec în subteranele fotbalului românesc stenogramele sunt, repet, doar „focuri de artificii“.

 

Mircea Sandu merită un premiu pentru
longevitate

 

– Faceţi afirmaţii destul de grave!

– Aceasta-i realitatea din fotbalul românesc. S-au petrecut şi încă se petrec lucruri mult mai grave… Avem „noroc“ că de vreo 18 ani avem acelaşi preşedinte la FRF, căruia trebuie să-i dea un premiu pentru longevitate şi pentru măiestria cu care s-a reales, nu şi pentru rezultatele pe care le-a avut în fruntea federaţiei.

– Cu alte cuvinte, ar fi momentul unui nou val în fruntea fotbalului românesc, adică ar trebui schimbaţi preşedinţii FRF şi LPF?

– Eu spun că LPF, cu actualele prerogative, nu are nici o influenţă asupra aspectelor negative din fotbalul nostru. Reamintesc că LPF doar organizează competiţia Ligii I. Toate pârgiile sunt în mâna FRF. Este o deosebire fundamentală între FRF şi LPF, cât şi între vinovăţia uneia sau alteia.

 

Am vizat postul lui Octavian Belu de la MTS

 

– Eraţi în cărţi pentru o funcţie la MTS…

– Postul vizat este ocupat de domnul Octavian Belu.

– Şi nu vi s-a oferit altă funcţie?

– Nici o altă funcţie nu mă interesează.

– Ce le uraţi iubitorilor sportului?

– Aş vrea ca iubitorilor de sport, şi nu numai, să le transmit prin intermediul Gazetei de Sud un sincer La mulţi ani!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII