10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChelsea s-a făcut de râs în Cupa Angliei

Chelsea s-a făcut de râs în Cupa Angliei

Londonezii nu au reuşit să treacă de o echipă de liga a treia şi vor fi nevoiţi să rejoace meciul cu Southend, terminat la egalitate, scor 1-1.

 

Jucătorii de cinci stele şi bugetul de sute de milioane al clubului Chelsea Londra nu au fost de ajuns pentru ca „albaştrii“ să învingă un adversar modest. Echipa antrenată de brazilianul Luiz Felipe Scolari a remizat, pe teren propriu, scor 1-1, cu o echipă mult mai slab cotată, Southend, din liga a treia, în turul al treilea al Cupei Angliei. Londonezii vor fi nevoiţi să rejoace această partidă, pe 14 ianuarie, pe terenul adversarei lor, pentru a ajunge în faza următoare a competiţiei. Pe stadionul „Stamford Bridge“, în faţa a 41.090 de spectatori, Chelsea a deschis scorul în minutul 31, când Kalou a reluat cu capul în plasă o minge primită dintr-o lovitură de la colţ. În minutul 90, când echipa din Londra se vedea deja calificată, Clarke a reuşit să dea lovitura învingându-l pe portarul Cudicini din lovitură de colţ. Antrenorul Scolari a folosit în meciul cu Southend o echipă în care a introdus câţiva jucători mai puţin folosiţi în timpul sezonului, dar pe teren s-au aflat, totuşi, vedetele Ricardo Carvalho, Ashley Cole, Frank Lampard, Didier Drogba şi Joe Cole.

 

Manchester City, umilită de „pădurari“

 

Manchester City, echipa care a efectuat cel mai scump transfer în Anglia în vara anului trecut (Robinho de la Real Madrid) şi care anunţă un buget record de transferuri pentru viitor, fixându-şi de acum obiective îndrăzneţe, s-a făcut de râs în turul al treilea al FA Cup. City a fost învinsă pe teren propriu, la scor de forfait, 3-0, de Nottingham Forrest, grupare care activează în liga a doua. Gruparea din Manchester s-a ţinut bine doar până în finalul primei părţi, când „pădurarii“ au punctat de două ori, prin Tyson (’38) şi Earnshaw (’41). În repriza secundă, gazdele au mai încasat un gol, care a purtat semnătura lui Garner (’75). Manchester City, pe lângă faptul că a părăsit prematur Cupa Angliei, ocupă un loc ruşinos şi în campionat, al 13-lea, cu numai 22 de puncte după 20 de meciuri disputate.

 

Liverpool şi-a respectat blazonul

 

Altă echipă celebră din Anglia, Liverpool, şi-a respectat blazonul şi a câştigat cu 2-0 meciul jucat în deplasare cu Preston. Spaniolul Riera a deschis scorul cu o execuţie superbă în minutul 90, iar compatriotul său, Fernando Torres, a închis tabela în ultimul minut de joc, după o pasă foarte bună a căpitanului Steven Gerarrd. Torres tocmai revenise după o accidentare şi a marcat după o pauză de trei luni.

Formaţia Hartlepool United, din divizia a treia, a învins cu
2-0 echipa de primă ligă Stoke City şi s-a calificat în 16-imi, pentru a şasea oară în istoria clubului.

Deţinătoarea trofeului, Portsmouth, a remizat cu Bristol City, scor 0-0, iar partida se va rejuca. Tottenham s-a calificat după ce vineri seară a câştigat cu 3-1 partida cu Wigan.

Patru meciuri, amânate din cauza frigului

 

Patru partide din turul al treilea al Cupei Angliei au fost amânate sâmbătă din cauza temperaturilor scăzute care s-au înregistrat în mai multe zone ale Angliei. Meciul dintre echipele de ligă secundă Birmingham City şi Wolverhampton Wanderers a fost amânat pentru că gazonul stadionului a îngheţat din cauza frigului. Partida dintre Histon şi Swansea City a fost amânată şi acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu întâlnirile dintre Cheltenham Town şi Doncaster Roversand sau Leyton Orient şi Sheffield United. Alte nouă meciuri din ligile inferioare au fost amânate din cauza temperaturilor de sub 0 grade Celsius.

Cupa Angliei, turul 3

Rezultate întregistrate în Cupa Angliei: Arsenal – Plymouth (Divizia a 2-a) 3-1, Chelsea – Southend (D3) 1-1, Hartlepool (D3) – Stoke 2-0, Hull – Newcastle 0-0, Macclesfield (D4) – Everton 0-1, Manchester City – Nottingham Forest (D2) 0-3, Middlesbrough – Barrow (amatori) 2-1, Portsmouth – Bristol City (D2) 0-0, Sheffield Wednesday (D2) – Fulham 1-2, Sunderland – Bolton 2-1, West Bromwich – Peterborough (D3) 1-1, West Ham – Barnsley (D2) 3-0, Preston (D2) – Liverpool 0-2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS