6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRezultate bune la CS Universitatea

Rezultate bune la CS Universitatea

Pavel Badea, directorul CS Universitatea Craiova, este mulţumit de rezultatele înregistrate de sportivii acestui club în 2008 şi spune că performanţele sunt mult peste cele obţinute în anii anteriori.

La final de an, Clubul Sportiv Universitatea Craiova a făcut bilanţul, iar directorul Pavel Badea a constatat că 2008 a fost un an foarte bun: „Anul acesta am obţinut un punctaj dublu faţă de anii trecuţi. La noi, puncte mai multe înseamnă şi mai mulţi bani alocaţi către club. În 2009, sperăm că vom avea un buget mai mare, deşi este greu de crezut în această perioadă în care toată lumea este afectată de criza financiară. Comparând rezultatele cu cele din anii trecuţi, pot spune că 2008 a fost cel mai bun de când sunt eu director la acest club, adică din 2006“.
La fel ca în sezoanele trecute, cea mai performantă secţie de la CS Universitatea a fost cea de orientare. Sportivii pregătiţi de antrenorul Emilian Minoiu au revenit încărcaţi cu premii de la mai toate competiţiile naţionale şi internaţionale. De altfel, sportivii acestei secţii au ocupat primul loc şi în clasamentul de final de an întocmit de federaţia de specialitate. „Într-adevăr, orientarea este secţia cea mai productivă, dar şi scrima, şi atletismul ne-au adus puncte bune“, a explicat Badea.
În 2008, CS Universitatea a reuşit să facă unele transferuri de sportivi, iar pe final de an a pus bazele unei colaborări cu Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“. „Am adus în vară la echipa de handbal masculin din Divizia A trei jucători care ne-au ajutat mult, Florin Pavel, Arsene şi Ruseanu, la tenis de masă i-am adus acasă pe experimentatul Cristian Ţol, dar şi pe Robert Geantă, la scrimă au venit la noi domnul profesor Dumitru Popescu împreună cu mai mulţi sportivi, dintre care le amintesc pe Loredana Iordăchioiu şi Roxana Lazăr. La atletism, i-am prelungit contractul Ioanei Doagă, una dintre cele mai bune junioare din ţară. Din 2009 vom colabora şi cu Liceul cu Program Sportiv «Petrache Trişcu», relaţia mea cu directorul Dănuţ Anghel fiind foarte bună. Deja am obţinut acordul unei atlete de perspectivă, Roxana Ene“, a declarat fostul fotbalist.

Transferuri importante

La capitolul realizări, Pavel Badea a trecut şi promovarea celor trei echipe de la SCM-Universitatea Craiova în prima divizie, baschet masculin, baschet feminin şi volei feminin.
Pentru 2009, conducătorul de la CS Universitatea îşi doreşte o promovare în Superligă a echipei masculine de tenis de masă CS Universitatea Craiova I, antrenată de Dan Băluţă: „Nici nu concep ca Ţol şi colegii săi să nu promoveze. Sunt mult mai valoroşi decât ceilalţi adversari din serie. La handbal nu prea mai avem şanse să promovăm anul acesta, dar trebuie ţinut cont că ne luptăm cu echipe precum Arad şi chiar Drobeta Turnu Severin, al căror buget este mai mare decât al nostru“.
În perspectivă, Pavel Badea îşi doreşte ca CS Universitatea să trimită măcar un sportiv la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra şi mai vrea ca la clubul pe care îl conduce să fie atraşi cât mai mulţi sportivi din Craiova şi zonele limitrofe.

Clubul a ajuns la 60 de ani de existenţă

Anul 2008 a fost aniversar pentru CS Universitatea, care a împlinit 60 de ani de existenţă. Conducătorii nu au organizat o ceremonie fastuoasă, dar au făcut materiale promoţionale şi au contribuit cu bani la Gala Sportului Şcolar Doljean.
„Am scos în evidenţă această aniversare mai mult prin materialele promoţionale, pe care le-am distribuit sportivilor, dar şi colaboratorilor. Am preferat să punctăm împlinirea celor 60 de ani prin premiile pe care le-am oferit sportivilor la Gala Sportului Şcolar organizată de ISJ Dolj“, a spus Badea, care la începutul anului a devenit şi consilier local. Directorul CS Universitatea va petrece Revelionul alături de familie şi prieteni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU