9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSilviu Lung junior, pe lista lui Juventus

Silviu Lung junior, pe lista lui Juventus

Portarul Craiovei este monitorizat de „Bătrâna Doamnă“, care şi-a schimbat strategia la transferuri din cauza problemelor financiare care au urmat după ce a fost retrogradată.

Carlo Laudisa, specialistul cotidianului Gazzetta dello Sport în ceea ce priveşte mişcările pe piaţa transferurilor, a scris în ediţia de luni un articol în care a descris noua politică de reconstrucţie a clubului Juventus Torino, care se bazează pe jucători veterani şi pe cei foarte tineri. Printre fotbaliştii care ar putea ajunge la „Bătrâna Doamnă“ a fost amintit şi portarul Universităţii Craiova, Silviu Lung Jr.
Alături de el, Laudisa a enumerat şi alte nume de tineri talentaţi din Europa şi America de Sud monitorizaţi de Juventus, cum ar fi Felipe Mattioni (20 de ani), de la Gremio, Franquito Zuculini (18 ani), de la Independiente, Rigoni (Vicenza), Nesreko (Brescia) sau elveţianul Behrami, fost la Genoa şi Lazio, în prezent la West Ham United. Totuşi, Laudisa susţine că dintre goalkeeperii tineri cele mai mari şanse să ajungă la Juve le are bulgarul de 20 de ani Mario Kirev, de la Slavia Sofia, despre care scrie că deja a fost blocat de conducătorii clubului torinez, care nu doresc să-l piardă.

După muncă, şi răsplată

Despre Lung junior, italienii ştiu că se trage dintr-o familie de tradiţie şi că a ajuns, la 19 ani, numărul unu în naţionala de tineret a României. Tânărul portar al Ştiinţei nu a jucat decât 185 de minute în acest sezon, cinci la Piteşti, după ce a fost eliminat Bornescu, şi câte 90 cu Pandurii şi CSM Ploieşti (în Cupă), primind un singur gol, din penalti. Lung nu a apucat însă să debuteze oficial sub tricolor, având la activ trei amicale la reprezentativa Under 21, el făcând parte din noua generaţie de jucători cu care Emil Săndoi va aborda viitoarea campanie de calificare la CE 2001. Juve şi-a îndreptat atenţia şi spre ceilalţi doi tineri portari din Liga I, Tătăruşanu şi Pantilimon, care, spre deosebire de Silviu Lung Jr., au fost titulari în acest tur la echipele lor de club, Gloria Bistriţa şi FC Timişoara.
„Dacă Silviu este monitorizat nu înseamnă că este şi transferat la Juventus. Cu noi nu a vorbit nimeni, poate la club. Este plăcut să ştiu că fiul meu este în atenţia unui club mare precum Juventus şi mă bucur pentru el“, a spus ieri Silviu Lung senior. Acesta nu a vrut să dea un răspuns tranşant atunci când a fost întrebat dacă i-ar plăcea să-l vadă în poarta „Bătrânei Doamne“. „Silviu rămâne acelaşi băiat modest şi muncitor, aşa cum a fost şi până acum, şi sunt convins că va fi răsplătit după talentul şi caracterul său. Oricum, ştiu că el a declarat că şi-ar dori să joace doar la Universitatea Craiova. Deocamdată, trebuie să se antreneze bine, se înţelege perfect cu Mircea Bornescu, titularul incontestabil al postului de portar la Universitatea. Restul va veni de la sine, pentru că timpul le rezolvă pe toate, iar Silviu trebuie să aibă răbdare“, a mai spus fostul portar al Craiovei Maxima.

Vedete pe bani puţini

Strategia italienilor are o explicaţie destul de simplă, având în vedere criza economică prin care a trecut clubul. Juventus a fost constrâns în ultimii doi ani, din cauza pierderilor financiare masive cauzate de retrogradarea în Serie B, să transfere jucători tineri sau liberi de contract, pentru a forma o echipă competitivă alături de veteranii Nedved, Del Piero, Trezeguet sau Buffon, care se aflau deja în lot.
De exemplu, în acest an, Juventus l-a transferat pe suedezul Edkal, un tânăr talentat, pentru care a plătit numai 600.000 de euro. Acesta este deja supranumit de suporteri şi de presă „noul Ibrahimovic“, cu toate că evoluează pe postul de mijlocaş. În Italia se spune totuşi că Juve a dat adevărata lovitură cu transferul lui Iago, jucător care nu avea loc în lotul lui FC Barcelona, dar care a făcut deja furori în campionatul de tineret al Italiei. În schimbul lui, Juve le-a promis catalanilor două milioane de euro, dar abia atunci când Iago va ajunge să joace 40 de meciuri în Serie A.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII