10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRonaldo a intrat în rândul trădătorilor

Ronaldo a intrat în rândul trădătorilor

Atacantul brazilian a lăsat Flamengo pentru Corinthians şi s-a înscris şi el pe o listă destul de lungă, ce cuprinde jucători legendari, care şi-au părăsit echipele pentru formaţii rivale.

Cotidianul spaniol Marca a realizat o ierarhie a fotbaliştilor care şi-au părăsit echipa de club pentru a evolua la una dintre formaţiile rivale. Ultimul intrat în acest top este atacantul brazilian Ronaldo. „Dinţosul“ a fost aproape un an indisponibil din cauza unei accidentări la genunchi şi s-a antrenat în ultimele luni cu Flamengo, unde a fost primit cu braţele deschise.
Când toată lumea aştepta ca Ronaldo, liber de contract, să semneze o înţelegere cu gruparea „ruubro-negro“, atacantul a plecat tocmai la una dintre rivalele de moarte, Corinthians. În cariera lui Ronaldo, nu este prima ispravă de acest gen. El a mai evoluat în trecut la echipe care se duşmănesc de zeci de ani, precum Barcelona şi Real Madrid, Inter şi AC Milan. Totuşi, cotidianul Marca nu l-a introdus pe Ronaldo pe nici una din primele 20 de poziţii ale ierarhiei „trădătorilor“.

Luis Figo, liderul ierarhiei

Primul loc al clasamentului jucătorilor care şi-au trădat suporterii pentru o rivală este ocupat de mijlocaşul portughez Luis Figo. Acesta s-a transferat la Real Madrid de la FC Barcelona, după ce a jucat ani buni în tricoul catalanilor şi a creat un scandal imens în jurul acestui transfer.
Figo este urmat de italianul Roberto Baggio, care în 1991 a lăsat Fiorentina pentru Juventus. Din cauza acestei mutări, la Florenţa au avut loc atunci lupte de stradă între suporterii Fiorentinei şi poliţie. Pe podium se situează şi argentinianul Ruggeri, care a părăsit-o pe Boca Juniors pentru marea rivală din Buenos Aires, River Plate. O astfel de mutare a făcut-o şi celebrul Gabriel Batistuta, dar în sens invers, Marca plasându-l pe acesta pe poziţia a cincea. Locul al patrulea este ocupat de fundaşul englez Sol Campbell, care a trecut de la Tottenham la altă echipă din Londra, Arsenal. Din Top 10 nu lipseşte nici Romario, atacantul care se mândreşte cu peste 1.000 de goluri înscrise în carieră, care a evoluat atât la Flamengo, cât şi la rivala Fluminense.

Cruyff a dat Ajaxul pe Feyenoord

Din ierarhia realizată de Marca nu lipsesc nici jucători care s-au consacrat în anii ‘70 sau ‘80. Cel mai bun jucător olandez al tuturor timpurilor, Johann Cruyff, a părăsit clubul la care s-a consacrat, Ajax Amsterdam, pentru a doua mare echipă din Olanda, Feyenoord Rotterdam şi ocupă locul al şaptelea.
Atacantul mexican Hugo Sanchez, care s-a transferat de la Atletico Madrid la Real, ocupă şi el locul nouă. Iată primele 20 de locuri ale clasamentului „trădătorilor“, realizat de Marca: 1) Figo – de la Barcelona la Real Madrid; 2. Roberto Baggio – de la Fiorentina la Juventus; 3. Ruggeri – de la Boca Juniors la River Plate; 4. Sol Campbell – de la Tottenham la Arsenal; 5. Batistuta – de la River Plate la Boca Juniors; 6. Romario – de la Flamengo la Fluminense; 7. Cruyff – de la Ajax la Feyenoord; 8. Caniggia – de la River Plate la Boca Juniors; 9. Hugo Sanchez – de la Atletico Madrid la Real Madrid; 10. Mo Johnston – de la Celtic la Glasgow Rangers; 11. Marco Tardelli – de la Juventus la Inter; 12. Luis Enrique – de la Real Madrid la Barcelona; 13. Krancjar – de la Dinamo Zaggreb la Hajduk Split; 14. Paul Ince –  de la West Ham al Manchester United; 15. Laudrup – de la Barcelona la Real Madrid; 16. Aldo Serena – de la Torino la Juventus; 17. Caceres – de la River Plate la Boca Juniors; 18. Denis Law – de la Manchester United la Manchester City; 19. Schuster – de la Barcelona la Real Madrid; 20. Gatti – de la River Plate la Boca Juniors.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII