9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMoculescu, încrezător în naţionala masculină de volei

Moculescu, încrezător în naţionala masculină de volei

Noul selecţioner al voleibaliştilor români este convins că poate obţine rezultate notabile, dar pentru asta a cerut răbdare pentru a forma o echipă competitivă.

Stelian Moculescu a acceptat postul de selecţioner al naţionalei României în luna septembrie a acestui an, dar abia la începutul acestei săptămâni şi-a intrat în „pâine“. Nu s-a apucat să promită „marea cu sarea“, dar a afirmat că noua sa echipă are potenţial şi poate crea o echipă competitivă. Noul selecţioner a punctat însă că are nevoie de timp ca să-şi îndeplinească obiectivele, mai exact două cicluri olimpice pentru a ajunge la JO.
„Avem nevoie de două cicluri olimpice pentru a califica naţionala la Olimpiadă. În prezent suntem între locurile 50-55 în lume. Nu ştiu ce s-a întâmplat până acum la naţională şi nici nu mă interesează. Pentru mine e important ce vom face de acum încolo. Avem probleme la nivel tehnico-tactic şi acolo trebuie lucrat“, a spus selecţionerul.
Stelian Moculescu a vorbit şi despre motivul revenirii sale în voleiul românesc: „Vreau să dau înapoi ceea ce am primit când eram tânăr. Am plecat din România în 1972, m-am întors din Germania, pe care am calificat-o la Olimpiadă după 36 de ani. Acum avem nevoie de răbdare, avem jucători tineri şi vreau ca voleiul românesc să ajungă acolo unde a fost cândva“.

Cantonament în Austria

Stelian Moculescu s-a întâlnit la Complexul Olimpic „Sydney 2000“ de la Izvorani, pentru prima dată, cu jucătorii pe care doreşte să îi ducă în anii viitori în competiţii internaţionale importante. Vineri, reprezentativa noastră de volei va pleca în Austria, unde va avea un nou cantonament, înaintea turneului de precalificare la Campioantul Mondial din 2010. Acest turneu va avea loc la Viena în perioada 3-5 ianuarie 2009. Echipa pregătită de Stelian Moculescu va întâlni naţionalele Ungariei, Austriei şi Bosniei-Herţegovina.
„Pe 26 decembrie 2008, reunirea lotului va avea loc la Friedrichshafen, în Germania, de unde se pleacă direct la Viena. Va avea loc şi o partidă de pregătire cu formaţia mea din Friedrichshafen. Dorinţa noastră este să formăm o echipă bună, care să se poată califica în umătorii ani la o competiţie internaţională. Nu se pot face minuni în două – trei zile“, a spus Moculescu.

Palmares impresionant

Noul antrenor al naţionalei masculine de volei a României, Stelian Moculescu, are 58 de ani şi a antrenat în Germania echipele TSV München, VC Passau, TSV Milbertshofen, ASV Dachau şi VfB Friedrichshafen, câştigând titlul de 14 ori şi Cupa Germaniei de 15 ori. În 2007 a cucerit Liga Campionilor cu VfB Friedrichshafen şi a fost desemnat cel mai bun tehnician din Europa în sezonul 2006-2007. Moculescu a fost şi selecţionerul Germaniei, în perioadele 1987-1990 şi 1999-2008. În cel de-al doilea mandat, el a reuşit clasarea pe locul 9 în Liga Mondială (2002, 2003) şi Campionatul Mondial (2006), iar în 2007 a ocupat locul 5 la Campionatul European de la Moscova. În 2008, Stelian Moculescu a calificat naţionala Germaniei la Jocurile Olimpice după o pauză de 36 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS