10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPregătiri pentru CM

Pregătiri pentru CM

Naţionala masculină de handbal va începe astăzi, la Reşiţa, pregătirile pentru Campionatul Mondial din Croaţia, turneu final care va avea loc în ianuarie 2009. Selecţionerul Aihan Omer a programat un cantonament de şase zile, în care elevii săi vor avea parte şi de două meciuri amicale. Cum echipa Bulgariei a anunţat că nu mai vine la Reşiţa, naţionala va juca ambele amicale în compania formaţiei locale, UCM Reşiţa. „Vor fi două meciuri-şcoală, care probabil vor fi mai puţin mediatizate, pentru a putea testa echipa naţională în diferite sisteme de joc“, a spus selecţionerul României.
Tricolorii vor beneficia şi de câteva zile libere, pe 26 decembrie fiind programată reunirea lotului, tot la Reşiţa, iar pe 27 decembrie vor pleca în Serbia, unde vor susţine două meciuri amicale cu naţionala sârbă. „Serbia va evolua cu garnitura de bază. Se ştie foarte bine că, dacă Serbia şi-ar aduna toţi jucătorii din străinătate, ar putea face trei-patru echipe naţionale. Vor fi două meciuri-test, foarte dificile, pentru că, indiferent de rezultat, vrem să jucăm cu adversari foarte buni“, a subliniat Omer.
Trecerea în noul an va fi petrecută de componenţii lotului naţional tot la Reşiţa, însă împreună cu familiile. Apoi vor continua pregătirile până pe 7 ianuarie 2009, când naţionala masculină va pleca în Danemarca, pentru un turneu puternic, în care România va întâlni adversari ca Danemarca, Islanda şi Bosnia. După acest turneu dificil se va reveni pentru câteva zile în ţară, iar apoi se va pleca în Croaţia, pentru turneul final.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS