Acasă Sport Mihai Costea aşteaptă să marcheze şi în campionat

Mihai Costea aşteaptă să marcheze şi în campionat

Fratele mai mic al golgheterului Ştiinţei speră să spargă gheaţa în retur şi să reuşească în tricoul alb-albastru primul său gol în Liga I, după cel înscris la Ploieşti, în şaisprezecimile Cupei României.

Adus la Universitatea Craiova la jumătatea sezonului 2005-2006 de la colega de serie CSM Râmnicu Vâlcea, împreună cu fratele său mai mare, Mihai Costea nu a reuşit până acum să se impună la gruparea din Bănie. Dacă Florin Costea a trecut peste accidentările repetate, devenind golgheterul Ştiinţei şi, ulterior, jucător de echipă naţională, de la Mihai încă se aşteaptă „explozia“ pe care a avut-o fratele său. La 20 de ani se poate spune totuşi că are timpul înainte, dar, pentru a confirma, el trebuie mai întâi să joace. Iar în această primă parte a campionatului a făcut-o foarte puţin, 140 de minute adunate în cinci partide. „A fost un an bun pentru mine, iar pentru echipă pot spune că a fost foarte bun. Sperăm să continuăm aşa şi în retur sau, dacă se poate, şi mai bine şi să ne atingem obiectivele propuse“, a afirmat Mihai Costea pe fanatik.ro.
Acesta speră să spargă gheaţa în retur şi să reuşească în tricoul alb-albastru primul său gol în Liga I, după cel înscris la Ploieşti, în şaisprezecimile Cupei României. „Am marcat prima dată pentru echipa mare în Cupă, dar îmi doresc să înscriu şi în campionat. Sper ca în retur să reuşesc acest lucru. Până acum n-a fost să fie, dar probabil că toate vin la timpul lor. Dacă o să fiu sănătos şi o să mă antrenez bine, o să vină şi golurile. În Cupă am dat gol din pasa lui Florin, o să încerc să mă revanşez. Sper să-i dau şi eu o pasă de gol, deşi nu contează asta, ci să câştige echipa“, a mai spus Costea.
În puţinele meciuri în care a jucat, Mihai Costea a lăsat o impresie bună, fiind lăudat de Ilie Balaci pentru evoluţia cu CSM Ploieşti. Jucătorul se bucură şi de aprecierea patronului, vorbindu-se chiar şi de existenţa unei clauze de reziliere a contractului său de 15 milioane de euro, cu trei milioane mai mult decât cea stabilită pentru deja celebrul său frate. 

Teleşpan: Costea trebuia să rămână la Vâlcea

Antrenorul secund al echipei CSM Vâlcea, Mitică Teleşpan, care i-a avut ca elevi pe fraţii Costea în perioada junioratului, crede că Mihai ar fi trebuit să rămână în Zăvoi, revenirea la Universitatea fiind considerată de acesta o greşeală. În august, Mihai Costea împreună cu alt tânăr jucător al Ştiinţei, Irinel Găman, erau împrumutaţi la CS Municipal, însă atacantul avea să se întoarcă la scurt timp în Bănie, nemulţumit că nu era folosit ca titular. În schimb, Găman a rămas în Zăvoi, dar nu a reuşit să se impună în formaţia vâlceană, având şi probleme cu accidentările.
„Mihai Costea nu a avut răbdare. A trebuit să aştepte să-i vină rândul să joace, iar atunci când a intrat pe teren 15-20 de minute, nu a dovedit că-şi doreşte foarte mult să arate ce ştie. Când a prins perioada de minitransfer, s-a întors la Craiova, dar cred că a făcut o greşeală. Trebuia să rămână la Vâlcea, să se antreneze, să joace, aveam nevoie de el. Cred că, în doi-trei ani, Mihai Costea ajungea mai valoros decât fratele său. Vă spun asta pentru că pe amândoi îi cunosc foarte bine“, a spus Teleşpan.
„Sper că-mi va prinde bine un an la Divizia B. Decât să joc foarte puţin sau deloc la Universitatea, mai bine să o fac meci de meci la CSM“, afirma Mihai Costea în august, când revenea la Vâlcea, însă, ulterior, avea să se răzgândească. În acea perioadă, el a şi fost convocat de Emil Săndoi la un trial pentru naţionala de tineret, obţinând chiar penaltiul din care tricolorii mici marcau unicul gol al amicalului cu Universitatea Cluj, pierdut cu 5-1.
Întors la Universitatea Craiova, mezinul familiei Costea a adunat în acest tur cinci prezenţe în tricoul alb-albastru (după ce în precedentele două sezoane a bifat şase apariţii), marcând un gol, în meciul de Cupă cu CSM Ploieşti, singurul în care a fost titular şi a evoluat 90 de minute. În rest, Mihai Costea a mai jucat 25 de minute la Mediaş, şapte la Buzău şi cu Steaua şi 11 în confruntarea cu Pandurii de la Piteşti.

Exit mobile version