15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIoan Andone este ofertat de arabi şi de ruşi

Ioan Andone este ofertat de arabi şi de ruşi

Tehnicianul român se va hotărî săptămâna viitoare dacă va accepta contractul pe şase luni propus de Al Ittifaq din Arabia Saudită sau pe cel de un an care i-a fost oferit de un club din Rusia.

Antrenorul Ioan Andone a dezvăluit că are două oferte, una din partea grupării Al Ittifaq din Arabia Saudită şi alta de la un club din Rusia, o alegere urmând să facă la începutul săptămânii viitoare.
„O să le dau un răspuns celor din Arabia Saudită la începutul săptămânii viitoare. Mai aştept puţin, pentru că mai este şi oferta clubului din Rusia. Campionatul Rusiei este mai puternic decât cel din Arabia Saudită şi e tentant. Nu pot să dau numele echipei ruseşti, pot să spun doar că e vorba de un contract pe un an, lucru care este important pentru mine. Eu le-am transmis ce vreau, acum a rămas ca ei să mă contacteze şi să-mi spună dacă sunt de acord sau nu“, a spus fostul tehnician al echipei CFR Cluj. Ioan Andone a precizat că oficialii grupării Al Ittifaq i-au propus un contract valabil şase luni în condiţii salariale foarte bune.
„Am discutat cu cei de la Al Ittifaq, iar oferta lor salarială este bună, însă vreau să mă mai gândesc. Mi-au propus un contract valabil pe următoarele şase luni. Le-am pus în vedere că, dacă vin, voi lucra numai cu staff-ul meu. Sunt cinci oameni care vin obligatoriu cu mine şi cei de la Al Ittifaq trebuie să le îndeplinească şi lor cerinţele financiare“, a menţionat antrenorul.

Olăroiu i-a dat referinţe bune despre Al Ittifaq

Fostul tehnician al lui CFR Cluj a adăugat că antrenorul Cosmin Olăroiu, care activează în Arabia Saudită, i-a dat referinţe bune despre Al Ittifaq.
„Am vorbit deja cu Olăroiu, care e acolo. Mi-a dat referinţe bune despre Al Ittifaq. Mi-a zis că este o echipă bună, care se bate acolo sus în clasament“, a precizat Andone.
Tehnicianul român susţine că nu ar fi luat în considerare ofertele din străinătate dacă regulamentul i-ar fi permis să antreneze două echipe din Liga I în acelaşi sezon.
„Dacă aş fi putut antrena în România, nu mă gândeam să merg în Arabia Saudită sau în Rusia. Aş fi optat pentru a rămâne acasă, aşa mi se pare normal“, a precizat antrenorul.
Ioan Andone a câştigat în sezonul trecut atât campionatul, cât şi Cupa României cu CFR Cluj, echipă pe care a condus-o în acest an până pe 30 august, când a fost demis din funcţia de antrenor principal după ce formaţia ardeleană a remizat, scor 0-0, pe teren propriu, în faţa lui Poli Iaşi, în etapa a 6-a a Ligii I.
Conform prevederilor din Regulamentul privind Statutul antrenorului, care au intrat în vigoare la începutul sezonului 2008-2009, un tehnician nu poate conduce două echipe din acelaşi eşalon în cursul unui sezon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS