14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFlorentinii regretă despărţirea de Ligă

Florentinii regretă despărţirea de Ligă

Într-un articol publicat pe site-ul oficial al forului european de fotbal se spune că echipa italiană Fiorentina este decisă să nu piardă meciul de astăzi, din Liga Campionilor, cu Steaua, şi să-şi păstreze locul 3 în Grupa F, prin care se va califica în 16-imile Cupei UEFA.
„Echipa din Serie A crede că a plătit deja scump lipsa de experienţă la nivel de top în fotbalul european, după ce rivalele FC Bayern München şi Olympique Lyon şi-au făcut loc spre optimile competiţiei. Un egal pe stadionul Steaua, în ultima etapă a grupelor, ar fi de ajuns pentru formaţia viola pentru a ajunge în 16-imile Cupei UEFA“, se precizează pe site-ul oficial al UEFA.
În urmă cu câteva zile, portarul Fiorentinei, Sebastien Frey, a declarat că s-a obişnuit cu „aerul tare“ al Ligii Campionilor şi nu vrea să continue cursa europeană în Cupa UEFA, adăugând că şi-ar dori ca Steaua să învingă în meciul de astăzi. Între timp, goal-keeper-ul francez a revenit cu picioarele pe pământ şi a spus că obiectivul echipei „viola“ este calificarea în fazele superioare ale Cupei UEFA.
„Obiectivul nostru este să ne păstrăm locul de Cupa UEFA. A mai rămas un joc, trebuie să mergem acolo să obţinem un rezultat bun. Nouă ne-a lipsit experienţa, iar acest lucru contează foarte mult în această competiţie. În momentele dificile trebuie să ştii cum să procedezi, dar, din păcate, nu am reuşit“, a afirmat Frey.
La rândul său, atacantul Alberto Gilardino a spus că Fiorentina nu a obţinut mai multe puncte în Grupa F deoarece a întâlnit echipe puternice, care au experienţă în Liga Campionilor. Gilardino a adăugat că echipa sa vizează accederea în 16-imile Cupei UEFA.
„Obiectivul nostru este să ajungem în Cupa UEFA. Trebuie să avem un joc cât mai bun la Bucureşti“, a spus atacantul formaţiei italiene.
Şi tehnicianul Fiorentinei, Cesare Prandelli, şi-a exprimat regretul că echipa sa a ratat calificarea în optimile Ligii Campionilor, spunând că această competiţie este neiertătoare cu formaţiile fără experienţă. Antrenorul italian a adăugat că speră ca jucătorii săi să capete încredere că pot forma o echipă europeană puternică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS